FC Barcelona Lassa – Fenerbahçe: Derrota ajustada a l’estrena al Palau (72-73)

Els homes de Bartzokas han lluitat fins al final però han acabat caient per només un punt en el primer partit d'Eurolliga com a locals

Amb el nou format de l’Eurolliga, al Barça Lassa li toca rebre els millors equips d’Europa al Palau. El primer ha estat el Fenerbahçe, el qual ha aconseguit endur-se una disputada victòria del territori blaugrana. Els turcs han vençut el FC Barcelona Lassa (72-73) en un partit molt igualat que s'ha decidit a l'últim quart.

El matx ha començat de manera força igualada, amb una cistella de Tomic per obrir el marcador, però els visitants s’han refet ràpidament amb un triple de Dixon. I és que els triples serien els principals protagonistes del primer quart per als turcs, amb un total de cinc. A part del de Dixon, Bodganovic i Antic han anotat dos triples cadascun, però tot i així el Barça ha aconseguit no distanciar-se al marcador.

Amb un bon primer quart de Tomic (8 punts) i també de Perperoglou (6 punts), els culers han mantingut l’equip amb vida. A més, un gran triple de Vezenkov a l’últim minut ha ajustat encara més el marcador per acabar marxant al final del primer quart amb un 19-21.

Els triples visitants, clau

Ja al segon quart,  amb un gran Vezenkov, el partit ha continuat amb igualtat màxima, però els triples dels turcs continuaven caient. De fet, han arribat al descans amb 8/12 en llançaments de tres. Però els culers, amb Rice anotant les seves primeres cistelles i un Dorsey també molt actiu, han mantingut el partit igualat. Finalment, 36-40 i al descans.

A la represa, el Barça per fi ha aconseguit avançar-se al marcador. Amb dos triples seguits (el primer de Doellman i tot seguit un de Perperoglou), ha aconseguit situar-se per davant del marcador, cosa que no aconseguia des de el primer quart.

Amb Tomic i Rice anotant, el Barça ha seguit manant al marcador fins arribar als últims instants del tercer quart amb un 51-49. Però tot s’ha capgirat a l’últim minut: a falta de 35 segons per al final del tercer període, Justin Doellman ha hagut d’abandonar la pista en fer-se mal en una mala caiguda. A més, Udoh, anotant dos tirs lliures, ha acabat situant el Fenerbahçe per damunt a l'electrònic al final del quart (51-53).

Emoció fins al final

L’últim quart no ha començat de la millor manera, amb un parcial de 0-5 per als turcs, liderats per Dixon. Rice ha escurçat distàncies, però de nou Dixon, amb un 3+1, ha tornat a situar els visitants set punts per sobre amb un 55-62. La diferència ha continuat augmentat, i el Barça ha arribat a estar 9 punts per sota. Però un triple de Rice a falta de cinc minuts ha tornat a activar el conjunt de Bartzokas, juntament amb un bon 2+1 de Perperoglou.

Els turcs continuaven anotant, però un altre triple culer, aquest cop d’Olesson, ha permès al Barça lluitar el matx fins al final. Un altre triple, de Rice, ha significat el 70-73, i el mateix nord-americà, de nou amb un triple, ha tingut la possibilitat d’empatat el partit, però la cistella no ha entrat.

Vezenkov, anotant dos tirs lliures, ha situat el Barça Lassa a només un punt dels visitants a falta d’un minut. El Barça ha pogut posar-se per davant al marcador, però Rice ha patit una gran defensa i ha acabat perdent la possessió. Finalment, 72-73 i victòria ajustadíssima per al Fenerbahçe. Rice, però, ha acabat sent el màxim anotador del partit amb 19 punts.

Malgrat tot, el Barça Lassa no ha perdut la cara al partit en cap moment i, encara que ha arribat a anar 9 punts a sota a l’últim quart, al final ha acabat caient per només un punt i amb la possibilitat d’endur-se el matx fins a l’últim instant.