CSKA Moscou – FC Barcelona: Primera derrota a la pròrroga (100-96)

L’equip rus i el blaugrana han jugat un partit intens i igualat que s’ha acabat decantant per la mínima després del temps extra

El Barça Lassa de bàsquet ha perdut davant el CSKA de Moscou en el primer matx del Torneig en homenatge a Diamantidis. Els de Bartzokas no han pogut vèncer un equip rus ben organitzat defensivament i han acabat cedint a la pròrroga (100-96). D’aquesta manera, han perdut un partit que, tant Bartzokas com Tomic, en la presentació del torneig, van categoritzar com “un bon test”, contra un rival fort que la temporada passada va ser el guanyador de l’Eurolliga.

La primera part del duel entre l’equip rus i el Barça Lassa ha estat un intercanvi de cops constants. I és que tant el CSKA com l’equip blaugrana, liderat per Rice, han sortit concentrats en el que ha estat el penúltim partit de pretemporada per als blaugrana. El conjunt de Bartzokas, que ha sortit amb Rice, Perperoglou, Oleson, Claver i Tomic a la pista, no ha pogut marxar al descans amb el marcador a favor, tot i la bona imatge mostrada.

Navarro –que ha sortit des de la banqueta– ha tingut els seus primers minuts aquesta pretemporada i ha entrat al matx de la millor manera. Un tir de dos i una bona assistència per a Tomic han demostrat les ganes del capità per a aquesta nova temporada. La bona circulació de pilota de la primera part, unit a l’encert de Tomic i al lideratge de Rice, han permès al Barça mostrar una bona imatge. Tot i els vuit punts anotats pel base nord americà i els set de Tomic, la primera part ha finalitzat amb el marcador igualat, però en contra, de 46-44.

La tònica del tercer quart no ha canviat respecte als dos anteriors. El Barça ha pogut capgirar el marcador en els primers instants gràcies a la bona entesa entre Tomic i Rice. De Colo, que ha estat el màxim anotador de la primera part per al CSKA, ha estat també l’encarregat de liderar el joc del seu equip en aquest quart. Finalment, el tercer període no ha pogut acabar d’altra manera que amb empat a l’electrònic (64-64).

El CSKA ha sortit a l’últim quart amb ganes de desequilibrar el resultat. De Colo ha posat terra de per mig amb un triple que deixava vuit punts per davant el seu equip (74-66). La intensitat defensiva del conjunt dirigit per Dimitris Itoudis en els últims minuts de joc i els punts del base De Colo –que ha anotat 18 punts en la segona part– semblava que no permetia als blaugranes desenvolupar el seu joc amb claredat. Era un amistós, però els blaugranes no han deixat de lluitar i un parcial de 0-7 en el últims minuts ha permès igualar el partit a 85. Tot i l’empat en finalitzar els 40 minuts, l’equip rus ha dominat gran part de l’últim període, i s’ha acabat imposant en el temps extra. La lluita ferotge entre els dos equips s’ha decantat, finalment, a favor de l’equip rus i ha arribat així la primera derrota de la pretemporada.