València Basket – FC Barcelona Lassa: Superats per l’efectivitat valenciana (83-61)

Els de Bartzokas cauen en un primer partit de play-off en què els valencians han anat per davant en tot moment

El Barça Lassa s’ha vist superat per un rival que s'ha mostrat més efectiu. El València Basket ha dominat el partit en tot moment tot i la intensitat blaugrana per tal d’intentar reduir el desavantatge, que s’ha vist augmentat de manera progressiva. Els de Bartzokas hauran de guanyar el matx de dijous al Palau (20 hores) per forçar el tercer de la sèrie i continuar vius al play-off.

Als culers els ha costat entrar en el duel als primers minuts. Per contra, el València s’ha mostrat més efectiu ofensivament. Tot i així, amb el pas dels minuts l’activitat i el ritme ofensius dels de Bartzokas els han portat a igualar el marcador (12-12). Rice s’ha posat l’equip a l’esquena amb sis punts consecutius. Les sensacions que desprenia l’equip damunt el parquet de la Fonteta han canviat, amb els locals esgotant les possessions perillosament i el Barça trobant-se còmode ofensivament i amb bones opcions de tir.

Augmenta el desavantatge

Un parcial de 5-0 als primers compassos del segon quart situarien de nou els valencians per davant a l’electrònic. Un triple de Diop avançava els locals amb la màxima renda fins llavors, onze punts. Els barcelonistes no han marxat del partit en cap moment i han rebaixat la barrera dels deu punts amb un Perperoglou en estat de gràcia (8 punts). Un parcial de 10-0 favorable al València als darrers dos minuts del segon quart ha situat de nou la diferència entre catalans i valencians per sobre dels deu punts (41-26).

A la represa, les pèrdues del Barça –12 en 30 minuts– han donat aire al conjunt local, que no ha perdonat les concessions blaugrana. El València ha pogut ampliar la renda fins a situar-la per sobre dels vint punts (63-41). Una diferència al marcador que els de Bartzokas ja no han pogut reduir tot i els intents (83-61).

Amb aquest resultat, els de Bartzokas estan obligats a guanyar el proper dijous al Palau (20.00 hores, Movistar Deportes) per tal de forçar el tercer partit de la sèrie, que es disputaria novament a la Fonteta, i classificar-se per a les semifinals.