FC Barcelona Lassa – València Basket: Igualen la sèrie amb una bona actuació (91-79)

Els de Bartzokas guanyen el segon partit de la sèrie de quarts de final amb un bon control del rebot defensiu i un bon atac, i es jugaran la classificació per a semifinals a la Fonteta en el tercer i definitiu enfrontament de la sèrie

El Barça Lassa ha aconseguit igualar la sèrie de quarts de finals davant el València Basket amb un bon partit dels de Bartzokas (91-79). Els blaugranes s’han aferrat al control del rebot defensiu i una bona circulació de la pilota, amb bon encert des del triple i el tir lliure, per imposar-se al València Basket i forçar el tercer i definitiu matx de la sèrie a la Fonteta, aquest dissabte (18.00 hores). Refroe, amb 16 punts i 6 rebots (21 valoració), ha estat el culer més destacat en una bona actuació coral del Baça Lassa.

El duel ha començat amb una bona circulació ofensiva i controlant el rebot defensiu, fet que ha permès mantenir la igualtat al marcador als primers compassos. El primer quart ha estat marcat també per l’encert ofensiu dels valencians i la bona resposta dels barcelonistes, que han tingut paciència en un atac en què han vist repartida la seva anotació.

Koponen anotava des de la línia de tres per fer aixecar-se el Palau, que agraïa l’esforç dels de Bartzokas (26-22). Els blaugranes continuaven exhibint una bona circulació de pilota, i això els ha donat opcions clares sota cistella. El Barça no ha perdonat des del tir lliure i no ha comès errors en els primers vint minuts de joc (11/11).

La pressió defensiva dels blaugranes ha asfixiat els valencians, que no aconseguien anotar, i els de Bartzokas ho han aprofitat per seguir ampliant la diferència amb un inspirat Renfroe (12 punts a la primera meitat). Claver situava una nova diferència des de la línia de tres davant un conjunt valencià espès en atac just abans del pas per vestidors (49-32).

Solidesa per forçar el tercer partit

El descans no ha aturat el ritme del Barça Lassa, que ha saltat al parquet de nou amb un bon control del rebot i trobant bones opcions ofensives. D’aquesta manera, els blaugranes s’han situat vint punts per sobre (70-50) al minut 28. El València es mostrava més encertat en atac, però els de Bartzokas mantenien la seva fluïdesa ofensiva i l’encert des de la línia de tres punts buscant l’home lliure. Els valencians, però, han aconseguit situar-se a 14 punts (73-59) en uns darrers dos minuts de desencert blaugrana.

Els visitants s’arribarien a situar a 11 punts, però ha tornat a aparèixer Renfroe (16 punts), que, juntament amb la bona defensa dels de Bartzokas, ha permès al Barça situar l’avantatge per sobre dels deu punts per afrontar els darrers minuts de l’enfrontament, diferència que ja no es mouria al tram final (91-79). Als darrers minuts Diagne ha hagut d’abandonar el parquet a causa d’unes molèsties al genoll dret, i en les pròximes hores se li realitzaran proves.

Amb aquest triomf, el Barça Lassa iguala la sèrie de quarts de finals de play-off contra el València Basket (1-1). Aquest dissabte, 27 de maig, a la Fonteta (18.00 hores) es decidirà quin dels dos conjunts es classifica per a semifinals en el tercer i definitiu duel de la sèrie.