FC Barcelona Lassa – Unics Kazan: Solidesa global per tornar a guanyar al Palau (70-62)

Els blaugranes recuperen bones sensacions des de la defensa i, amb Perperoglou (13 punts) i Claver (12) com a jugadors més destacats, sumen la 10a victòria a l’Eurolliga

El Barça Lassa ha tornat al camí de la victòria a l’Eurolliga en imposar-se a l’Unics Kazan per 70 a 62. Els homes de Bartzokas han dominat en el marcador durant quasi tot el partit gràcies a una defensa sòlida i al control del rebot. Perperoglou, amb 13 punts, i Claver, amb 12, han estat els blaugranes més destacats amb l’ajuda, en moments clau, de la direcció i els punts de Rice. Després de la derrota contra el CSKA de Moscou, el Barça Lassa torna a guanyar al Palau Blaugrana i suma la 10a victòria del curs en competició europea.

L’Unics Kazan es presentava al Palau amb la baixa sensible de Langford, màxim anotador de la competició, i amb dues victòries menys que els blaugranes. Era una bona ocasió per recuperar bones sensacions sobre el parquet, i el Barça ha començat molt endollat amb punts de Perperoglou. L’encert en atac i la bona defensa han obert la primera diferència a favor (10-3), i la bona circulació i selecció de tir han confirmat un bon inici. El conjunt rus, però, s’ha mantingut dins del partit gràcies als triples (4 de 5) i ha seguit el ritme blaugrana (19-16).

Els russos han pogut igualar el marcador en arrencar el segon període, però Faverani i Koponen han tornat a situar una bona diferència favorable al quadre català (29-24). El ritme anotador ha disminuït i l’avantatge ha perillat, però Eriksson ha aparegut des de més enllà dels 6,75 (34-28, minut 18). Els dubtes apareixien a l’atac rus gràcies a la intensitat defensiva culer, liderada per un bon Claver, però dos triples consecutius han ajustat el marcador just abans del descans (36-34).

Sense espai per a la sorpresa

El perill rus arribava des del triple, i així ha estat com l’Unics Kazan s’ha avançat al marcador només començar el tercer quart (38-41). Però el Barça Lassa no estava disposat a deixar escapar la feina feta a la primera part, i gràcies a un parcial de 9-0 ha recuperat una iniciativa que ja no deixaria escapar més (47-41). La diferència hauria pogut créixer més, però el resultat s’ha estacat en el 50-44, fins que Koponen i Eriksson han fet els punts suficients per superar la barrera psicològica del +10 (58-44), amb un parcial de 20-3 als darrers vuit minuts.

En un duel molt ràpid i de poques interrupcions, el Barça Lassa ha sabut gestionar l’avantatge, que ha arribat a ser de 15 punts (65-50). Aleshores el conjunt rus s’ha apropat amb vuit punts seguits a tres minuts per al final (65-58), però Rice ha tornat a la pista per esvair qualsevol opció de reacció amb un triple. La victòria estava a la butxaca dels homes de Bartzokas, i la sorpresa no ha tingut espai. Els culers sumen la desena victòria a l’Eurolliga i ara es prepararan per al Clàssic de Lliga a la pista del Reial Madrid (diumenge a les 18 hores).