FC Barcelona Lassa - Estrella Roja: Victòria necessària d'orgull (67-54)

Tot i l’eliminació matemàtica de l’Eurolliga i les nombroses baixes, els blaugranes s’han imposat al Palau amb Perperoglou (17) i Koponen (13) com a màxims anotadors

El Barça Lassa ha sumat aquest divendres una victòria d’orgull i caràcter, després de perdre les opcions matemàtiques a l’Eurolliga. El conjunt de Bartzokas, sense Tomic per sanció, s’ha sobreposat a les adversitats i s’ha imposat a l’Estrella Roja al Palau Blaugrana. Stratos Perperoglou, amb 17 punts, i Petteri Koponen, amb 13, han estat els culers més destacats, acompanyats de Diagne, l’únic pivot pur disponible.

Dos triples de Rice i Vezenkov només començar han situat el Barça Lassa per davant ja des de l’inici. La bona defensa dels blaugrana impedia cistelles fàcils del conjunt serbi, i els homes de Bartzokas s’han mantingut per davant al marcador (13-9). Davant de les baixes de Tomic –per sanció- i Faverani, Diagne ha guanyat protagonisme sota l’anella, i Claver ha hagut d’assumir la posició de 5 durant algunes estones. Després d’uns minuts d’encert des dels 6,75, el Barça Lassa ha centrat la seva puntuació en els tirs lliures. L’Estrella Roja s’ha avançat just abans d’acabar el primer quart (17-18), però ha estat momentani.

En arrencar el segon període, els culers han recuperat la iniciativa. Des de la defensa han crescut i han tornat a manar (24-20) gràcies al repartiment de punts, amb Koponen com a home més destacat amb set. El marcador era curt, però el Barça Lassa tenia la situació sota control tot i les nombroses absències.

Esprint per assegurar el triomf

El marge al descans no era gaire ampli (32-29), però a l’inici del tercer quart el Barça Lassa ha fet un esprint en atac que ha obert la primera escletxa important. Ha superat els deu punts de marge (52-40) gràcies a la primera cistella del jove Kurucs amb el primer equip. En aquest moment s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cistelles. Tot i així, els culers tenien el partit sota control gràcies a la defensa i al domini del rebot.

Però l’Estrella Roja, que està en la lluita per entrar al playoff, ha fet un últim intent de reacció i s’ha situat a només sis punts (60-54). Igual que havia passat en tots els intents previs, el conjunt serbi ha rebut la resposta del Barça en forma de punts de Perperoglou i Koponen. Així s’ha arribat a la botzina final, que ha certificat l’11a victòria del Barça Lassa a l’Eurolliga (67-54). Un triomf d’orgull que permet afrontar amb confiança els propers duels vitals de Lliga Endesa.