FC Barcelona Lassa – CSKA Moscou: El primer quart decideix la derrota (61-85)

El parcial de 4-29 del primer període ha marcat la desfeta al Palau del conjunt de Bartzokas, que ha tingut en Vezenkov, amb 14 punts, el seu millor jugador

El Barça Lassa ha sumat una altra derrota a l’Eurolliga contra l’actual campió de la competició, el CSKA de Moscou. Al Palau Blaugrana, els homes de Bartzokas han arrossegat durant tot el partit el desavantatge del primer quart, que s’ha tancat amb un parcial fatídic de 4-29. Els blaugranes s’han imposat en els parcials del segon i el tercer període, però no han pogut apropar-se en el marcador i han acabat cedint per 61-85. En la tercera derrota consecutiva com a locals a Europa, Vezenkov en anotació i Diagne en lluita han estat els culers més destacats.

La visita de l’actual campió d’Europa no podia començar pitjor per als interessos blaugrana. Els de Bartzokas han trigat més de quatre minuts a anotar la primera cistella, i des de ben aviat s’han vist molt lluny del CSKA al marcador (2-11). La falta d’encert a cistella s’ha combinat amb les constants pèrdues de pilota en atac i l’absència de rebot. Així, els russos, liderats pel francès De Colo, s’han distanciat cada vegada més per tancar el primer període amb un 4-29 que acabaria sent decisiu.

Solucions insuficients

En arrencar el segon quart, el Barça Lassa ha intentat fer un pas endavant en atac i en defensa. Liderats per l’empenta de Tomic, els barcelonistes han anivellat el joc. La diferència, superior als 20 punts, s’ha mantingut, però s’ha salvat la superioritat visitant del primer període. Amb punts de Vezenkov (ha acabat amb 14), els culers han anat millorant, però una nova accelerada del conjunt rus als últims instants del període ha tornat a situar una diferència massa gran (24-48).

Els errors des de la línia de tres, combinats amb la qualitat dels jugadors rivals, han fet impossible qualsevol intent de reacció per part del Barça Lassa. Tot i així, els culers també s’han imposat en el parcial del tercer període (23-18) després d’un intercanvi de cistelles als últims minuts. La derrota ja era insalvable, però els punts de Vezenkov i la lluita de Diagne a la pintura han connectat l’equip amb la gent del Palau. Els minuts han anat passant sense cap opció de maquillar el resultat, i el Barça Lassa ha acabat sumant la quinzena derrota a l’Eurolliga.