EA7 Emporio Armani Milà – FC Barcelona Lassa: Trenquen la mala ratxa a domicili (78-83)

Els de Bartzokas, amb una gran actuació de Tomic, Vezenkov i Koponen, guanyen a Milà i acaben amb una ratxa de vuit derrotes seguides lluny del Palau a l’Eurolliga

El Barça Lassa ha posat punt final a la mala ratxa de resultats que acumulava lluny del Palau Blaugrana a l’Eurolliga. El conjunt de Bartzokas s’ha imposat al Mediolanum Forum de Milà gràcies, en gran part, a un excel·lent tercer quart. Ante Tomic, amb 19 punts, ha estat el blaugrana més destacat, i ha estat ben acompanyat per Koponen (16) i Vezenkov (13). Amb aquesta, els blaugranes sumen nou victòries en competició europea.

La primera part ha estat un intercanvi constant de parcials. Després d’uns primers minuts d’igualtat, el Milà s’ha avançat fins a situar-se amb un 17-11. Al Barça, Tomic sobresortia, però aleshores també ha aparegut Koponen, que, amb sis punts seguits, ha tornat a empatar l’electrònic. Els culers s’han avançat, i el 22-22 del final de quart reflectia el joc que s’estava veient.

Els de Bartzokas havien estat sòlids, però al segon període han aparegut els dubtes. L’equip ha començat a perdre moltes pilotes, i l’encert local anava fent créixer el marcador. Els blaugranes han resistit les primeres empentes del Milà, però les pèrdues l’han castigat i s’ha vist per darrere (36-27). A partir del 39-30, un nou parcial d’11-0 a favor dels italians ha situat un perillós 45-30. I ha estat a partir d’aquí que ha arribat la reacció fulminant del Barça.

Tercer quart coral per guanyar

Als últims minuts del segon quart els blaugranes han ofert la resposta necessària, de nou, en forma de parcial de 0-11. El 45-41 del descans deixava el partit obert, però requeria una continuïtat que el Barça Lassa ha tingut. Tomic i Kopoonen havien dut el timó al primer temps, però un cop ha arrencat el tercer període la resta de l’equip s’hi ha sumat. El Milà ha estat més desencertat i el Barça se n’ha aprofitat gràcies al control del rebot. Un triple de Vezenkov ha confirmat la reacció i els culers s’han avançat (45-46).

La millora blaugrana ha estat constant, i a poc a poc l’avantatge ha anat creixent fins al 55-65 del final de període. Suposava un parcial de 10-24 que encarava una victòria molt necessària. Tot i els intents del Milà, els nervis no han aparegut al bàndol blaugrana. El marge al marcador era suficient (61-74), i el ventall de recursos mostrat pel Barça Lassa era ampli de cara als últims minuts.

Tot i el marge de punts, la lluita del Milà era d’esperar. El conjunt italià ha tret l’orgull i, acompanyat del Mediolanum Forum, ha ajustat el partit als últims minuts. Un triple d’Oleson ha rebaixat la primera empenta (70-77). El Pavelló ha pressionat, però Rice ha acabat sentenciant amb una entrada amb menys d’un minut per jugar-se. El 78-83 final ha segellat un triomf barcelonista que ha de donar confiança a l’equip de cara als propers compromisos i que manté les opcions de classificació.