Divina Seguros Joventut - FC Barcelona Lassa: Tercer quart fulgurant per a un triomf contundent (56-76)

Un parcial de 6-29 és suficient per derrotar l’equip verd-i-negre en un derbi català en què Koponen i Perperoglou, amb 19 punts, han estat els màxims anotadors

El FC Barcelona Lassa ha aconseguit un triomf molt important a Badalona. Els de Georgios Bartzokas, després de l’ajustada derrota contra el Reial Madrid en la darrera jornada de l’ACB (76-75), han tornat al camí de la victòria a la competició domèstica, i ho han fet amb contundència: un +20 contra el Divina Seguros Joventut (56-76) en la jornada 25, abans d’afrontar una nova setmana exigent, amb doble partit d’Eurolliga (Madrid i Estrella Roja) i la visita al Palau del Morabanc Andorra.

Per al triomf final en el derbi per excel·lència del bàsquet català, i després d’una primera part molt igualada, ha estat clau un demolidor parcial de 0-20 als primers minuts d’un tercer període, que, després d’un 6-29, ha acabat amb el 34-61 a l’electrònic. També han estat importants Koponen i Perperoglou, que, amb 19 punts cadascun, s’han convertit en els màxims anotadors del duel.

La balança no es decanta

I això que ha estat un inici igualtat, i el resultat al descans (28-32), amb un petit avantatge blaugrana, així ho ha reflectit als marcadors de l'Olímpic de Badalona. El 18-18 del primer període, amb protagonisme destacat per a Claver (8 punts, 1 rebot i 7 de valoració) i Perperoglou (6 punts, 2 rebots i 6 de valoració), ha donat pas a un bon parcial del Barça de 2-11, amb una Penya encallada en atac i un Koponen que ho ha aprofitat (7 punts en 6 minuts). De fet, una cistella de dos del finès ha posat la màxima dels primers 20 minuts de joc, amb el 20-29 (min 16). Però uns minuts verd-i-negres, que han augmentat la intensitat, han tornat a reduir les diferències per marxar a vestidors amb el 28-32.

Cinc minuts que maten el duel

Tot ha canviat, però, a la represa, amb un parcial definitiu de 6-29 en què el Barça, amb més velocitat, encert i consistència defensiva (dos rebots en atac i 9 en defensa), ha fet mal a la Penya, especialment des de la línia de 3. Quatre triples blaugrana –Claver, Perperoglou (2) i Koponen–, un 2+1 de Perperoglou, tres tirs lliures de Rice i una esmaixada de Diagne han posat el 28-52 (min 56).

Només el local Neno Dimitrijevic, amb dos llançaments de tres, ha pogut anotar per als verd-i-negres en aquest període, però els 9 punts de més que han transformat els de Bartzokas en els darrers 4 minuts han posat el +27 (34-61) per a l'inici dels darrers deu minuts.

Una diferència ja molt àmplia i suficient, perquè, tot i que la Penya ha reduït diferències amb un 22 a 15, el Barça ha contemporitzat el marcador i no ha patit per mantenir un triomf (56-76) que posa els blaugranes amb un 16-7 en aquesta Lliga ACB, empatats amb Reial Madrid i Baskonia.