Betis - FC Barcelona Lassa: Triomf des del triple (72-89)

Els de Bartzokas aconsegueixen la victòria davant el Betis amb un gran l’encert des de la línia de tres. Eriksson, màxim anotador del partit amb 18 punts, i l’aportació de qualitat de Claver i Vezenkov (19 i 20 de valoració respectivament), han estat clau

El Barça Lassa suma la vintena victòria en Lliga regular gràcies al triomf davant el Betis (72-89). L’elevat encert en atac dels blaugranes –destaca l’efectivitat des del 6,75 (12 triples i 40% d’efectivitat)– ha guiat els de Bartzokas a una victòria incontestable que els permet consolidar-se en les posicions de caps de sèrie de play-off. El triomf ha tingut com a principals protagonistes Eriksson, màxim anotador del partit amb 18 punts i quatre triples, i una brillant aportació de Claver i Vezenkov (19 i 20 de valoració, respectivament).

El matx ha tingut un ritme molt alt des de l’inici, cosa que ha provocat un marcador elevat (24-26, min 10). Els constants intercanvis de cistelles s’han vist frenats al segon quart, ja que l’augment de la intensitat defensiva ha canviat la dinàmica.

Apareixen els canoners

Els canells més perillosos del Barça han aparegut per avançar als blaugranes als primers compassos del partit, i han tingut un paper fonamental en la victòria. Claver, Renfroe i Eriksson han donat el primer avantatge als culers des de la línia de tres 19-24 (min. 9). Així doncs, els de Bartzokas han dominat el marcador en tot moment i s’ha arribat a la mitja part amb el 38-50 i un 7 de 13 en tirs de tres.

La represa ha estat calcada a l’inici del partit: el Barça dominava i els visitants intentaven retallar distàncies a base de ritme i contraatacs. Les envestides del Betis li han permès retallar distàncies, i ha aconseguit un parcial de 6-0 (56-65, min 29), però els culers s’encarregaven de calmar els ànims mitjançant un triple de Renfroe (56-68, min 30). A més, Diagné i Tomic han estat els amos de la pintura amb una excel·lent defensa del bloqueig directe i han col·lapsat els anotadors locals.

Un Barça dominador

Les penetracions a cistella han permès crear superioritats per fer circular la pilota i trobar les millor opcions de llançament. El Betis –que es troba en la lluita per sortir de la part baixa de la classificació– ha optat per atacs curts i ràpides transicions ofensives, cosa que el Barça ha pogut controlar a través de la concentració i la solidaritat defensiva i els múltiples recursos ofensius. D’aquesta manera, el tercer quart ha finalitzat amb una còmoda renda per als blaugranes (58-70, min 30).

A la recta final del partit, el Barça Lassa ha tret la personalitat necessària per castigar la defensa local. Koponen i Eriksson, amb dos triples consecutius, han posat el 60-75 a falta de set minuts per al final. A més, ha arribat la màxima diferència gràcies al fet que Navarro i un altre cop Eriksson han emergit en el moment precís per clavar dos triples que sentenciarien el matx (63-83, min 35). Finalment, una victòria clara i contundent que permet als blaugranes consolidar-se com a caps de sèrie de play off (72-89).