Baskonia Vitoria – FC Barcelona Lassa: Derrota ajustada a Vitòria (65-62)

Els blaugrana cauen per només tres punts després d’un bon inici en el Buesa Arena

El FC Barcelona Lassa ha patit una ajustada derrota a Vitòria. Tot i arrencar bé i arribar a la mitja part per davant en el marcador el Baskonia ha pogut capgirar el marcador en el tercer quart i acabar imposant-se a un Barça Lassa que ha comptat amb dues noves absències per al partit, les de Stratos Perperoglou (absent sis setmanes per una lesió al bessó intern de la cama esquerre) i Brad Oleson (baixa d’última hora per una lumbàlgia). D’aquesta manera, els blaugrana queden amb cinc victòries i vuit derrotes a l’Eurolliga.

Un bon parcial d’inici

El Barça Lassa ha sortit endollat al Buesa Arena. Un ràpid parcial de 0-9 l’ha permès encarar amb confiança la part inicial del partit. Seriós en defensa i correcte en atac, l’equip de Georgios Bartzokas ha mantingut aquest avantatge durant tot el primer parcial. Els locals han necessitat més de quatre minuts i mig per fer la primera cistella, cosa que ha quedat palesa en el resultat final del quart inicial: 9-14.

La tònica s’ha mantingut durant el segon parcial. Un bon Barça Lassa ha frenat els intents de remuntada dels locals, completament negats des de la línia de tres. Un contracop finalitzat amb una esmaixada de Dorsey tornava a atorgar els +10 d’avantatge pels blaugrana, que arribarien a la mitja part finalment sis punts per davant (24-30).

Koponen, Tomic i Rice lideren el Barça Lassa

El tercer quart ha arrencat amb un intercanvi de triples entre Koponen i Baskonia, que durant els primers 20 minuts no n’havia anotat cap. El finlandès ha estat el jugador determinant en aquest tram de partit, liderant un Barça Lassa que veia com, mica en mica, tota la seva renda anava desapareixent. D’aquesta manera, s’ha passat del 32-41 al 43-42 que suposava el primer avantatge per als locals.

A partir d’aquí el partit s’ha anat decidint per detalls. La sempre valuosa aportació de Tomic -el més regular dels blaugrana- i el lideratge d’un inspirat Rice han anat mantenint amb vida un Barça Lassa que ara havia de remar contracorrent. A 90 segons pel final regnava la màxima igualtat: 60-60. Finalment, un triple de Larkin i l’encert des del tir lliure de Beaubois han assegurat el triomf per als locals.