Què has de saber dels Oklahoma City Thunder?

Què has de saber dels Oklahoma City Thunder?

Coneix una mica més el conjunt de l’NBA que s’enfrontarà amb el Barça Lassa aquest dimecres al Palau Sant Jordi
  • A la plantilla dels Oklahoma City Thunder destaca la presència d’Àlex Abrines, que durant quatre temporades va defensar la samarreta del Barça Lassa. El balear inicia aquesta temporada l’aventura a l’NBA després de disputar 255 partits com a blaugrana i amb un palmarès d’una Lliga Endesa (2013/14), una Copa del Rei (2012/13) i una Supercopa ACB (2015/16).
  • A més d’Abrines, hi ha un altre exjugador del FC Barcelona que ha aterrat aquest estiu a la plantilla del conjunt d’Oklahoma. És Ersan Ilyasova, que va jugar com a blaugrana durant les temporades 2007/08 i 2008/09. El turc, quan va deixar el Palau Blaugrana, va jugar als Milwaukee Bucks –amb un parèntesi al Anadolu Efes–, als Detroit Pistons i als Orlando Magic abans de signar pel seu equip actual.
  • La franquícia d’Oklahoma City va néixer l’any 2008. Després de l’huracà Katrina, els New Orleans Hornets es van veure obligats a traslladar-se temporalment a Oklahoma City per a les temporades 2005/06 i 2006/07. La ciutat va demostrar estar capacitada per assumir una franquícia NBA, i el 2006 els drets dels Seattle SuperSonics van ser venuts a un grup inversor que més tard crearia els nous Oklahoma City Thunder.
  • El pavelló que acull els partits dels Oklahoma City Thunder, amb una capacitat per a quasi 20.000 espectadors i propietat de la ciutat, va canviar de nom l’any 2011. Fins aleshores s’anomenava Ford Center, i a partir d’aquell any va passar a dir-se Chesapeake Energy Arena.
  • De les set temporades que han competit a l’NBA, el millor resultat del rival del Barça Lassa d’aquest dimecres ha estat un subcampionat. Va ser la temporada 2011/12, quan l’equip liderat per Kevin Durant va caure davant dels Miami Heat (4-1). A més, han arribat a tres finals de Conferència, en les quals han caigut contra Dallas Mavericks (2010/11), San Antonio Spurs (2013/14) i Golden State Warriors (2015/16).
  • La gran estrella de les últimes temporades als Thunder, Kevin Durant, ha signat aquest estiu pels Golden State Warriors –actual subcampió de l’NBA–, on coincidirà amb l’MVP de les últimes dues temporades regulars, Stephen Curry.
  • A l’equip d’Oklahoma també destaca el fill d’una llegenda del bàsquet. El lituà Domantas Sabonis és fill d’Arvydas Sabonis, el mític pivot soviètic que va brillar, sobretot, als Portland Trail Blazers als anys 90. El seu fill, abans de jugar a l’NBA, va arribar a jugar amb l’Unicaja de Màlaga amb només 16 anys.
  • Amb la marxa de Durant, Russell Westbrook queda com el jugador franquícia dels Oklahoma City Thunder. El jugador, de 28 anys, ha estat escollit MVP dels All-Star Game de l’NBA en les dues últimes edicions (2015 i 2016).
  • Oklahoma és un estat del centre-sud dels Estats Units, amb una població aproximada d’uns tres milions i mig d’habitants i que va ingressar a la Unió l’any 1907.
  • A més del partit contra el Barça Lassa, els Oklahoma City Thunder també jugaran contra el Reial Madrid en el marc dels NBA Global Games Europe. Dos dies abans d’enfrontar-se amb el conjunt de Georgios Bartzokas, els nord-americans s’enfrontaran amb l’equip blanc.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut