FC Barcelona Lassa- Reial Madrid: Triomf èpic per obrir una final en suspens (100-99)

FC Barcelona Lassa- Reial Madrid: Triomf èpic per obrir una final en suspens (100-99)

Una cistella de Perperoglou en l’últim segon del partit ha donat la primera victòria als blaugranes en el primer assalt de la final dels Play-off de la Lliga Endesa

Èpic, històric, vibrant i estratosfèric ha estat el triomf del Barça Lassa per colpejar primer en la final dels Play-off de la Lliga Endesa davant el Reial Madrid. El partit, que ha estat igualat fins al final, no s’ha decidit fins a l’últim segon, quan Perperoglou s’ha disfressat d’heroi per anotar una cistella final impossible que donava la victòria als de Xavi Pascual. El Palau ha tornat a embogir amb un final per a la història i ha vibrat amb un partit espectacular i digne d’una final, que s’ha endut el Barça amb un triomf superlatiu (100-99).

Molt inspirats han sortit els blaugranes a la pista del Palau. Les idees ben clares i un bon esperit ofensiu han permès als culers anotar amb rapidesa en les primeres accions i situar el primer avantatge al marcador. Els blancs estaven erràtics en la creació i els culers ho aprofitaven per començar a obrir diferències (14-4 min 5). Atents en el rebot i encertats ofensivament, els blaugranes mantenien l’avantatge, però de mica en mica el Madrid ha anat reaccionant. Rudy Fernández, amb dos triples consecutius, ha permès als blancs reduir el desavantatge. Satoransky replicava també des del tir exterior, però els de Pablo Laso han estat capaços de tancar el quart igualant l’electrònic (22-22, min 10).

L’avantatge de 10 punts s’havia esfumat i els de Xavi Pascual havien de tornar a agafar les regnes per tornar a portar el partit al seu terreny. La sortida culer en aquest segon període ha estat en tromba. Tres triples consecutius – dos d’aquests de Doellman i un de Pau Ribas – han situat una altra vegada el Barça Lassa per davant en el marcador (31-26, min 14). Fins aleshores, el capità Amèrica duia 15 punts i estava sent l’home més decisiu del partit. Els de Pablo Laso, però, més encertats en aquest segon, sostenien l’anotació des de la pintura i han estat capaços de portar el joc a una diferència de com a màxim dos punts a favor dels blaugranes. Abrines i Oleson anotaven des de la zona interior, però dos triples seguits de Carroll i Maciulis han permès als blancs marxar al descans amb un avantatge mínim (47-48, min 20).

Igualtat màxima

Xavi Pascual ja havia avisat en la prèvia que el duel seria molt igualat. I així ho han demostrat tots dos equips amb el seu esperit competitiu que els caracteritza. A la represa, la igualtat s’ha apoderat del matx i cap dels dos equips era capaç d’agafar un avantatge ampli a l’electrònic (61-61, min 25). En aquest context, la mentalitat entrava també en joc i aquí el Barça és on s’havia de fer fort. Ho havia alertat Abrines el dia anterior i així ha estat capaç de fer-ho el Barça. Tres triples consecutius, dos de Navarro i un de Doellman –era el seu sisè del partit-  han fet sacsejar un Palau molt entregat. El parcial era de 9-2 i els blaugranes començaven a agafar avantatge al marcador (69-63,min 27).

Anotació alta

Els dos equips, però, estaven molt fins en atac, se sentien còmodes i el Madrid ha replicat des del tir exterior amb dos triples de Carroll per tornar a igualar el duel (71-71, min 29). La creació ofensiva s’estava imposant clarament a les defenses i el partit es jugava a una anotació altíssima. L’esperit de Samuels sota el taulell ha estat clau en aquest tram final de període. I és que tres punts seus consecutius han permès al Barça encarar l’últim quart amb un avantatge de cinc punts (80-75, min 30). Perperoglou estava sent també un dels homes del partit -18 punts i 24 de valoració-, omnipresent a la pista i molt encertat en el tir.

Perperoglou, l’heroi

El guió del partit, però, estava escrit amb suspens fins al final. Perquè quan semblava que el Barça agafava embranzida, els de Laso han tornat a apropar-se amb un parcial de 4-9 en l’inici de l’últim quart (84-84, min 33). Qualsevol acció en aquest moment podia ser decisiva en el resultat final. I en aquest tram ha entrat el capità Navarro, per forçar un 2+1 vital (97-95, min 38). El Madrid, però, havia aconseguit posar-se per davant i mentalment s’havia de ser fort. El partit no era apte per a cardíacs i a tres segons per acabar el partit, en l’última acció, ha aparegut la màgia i inspiració de Perpergolou, que ha rematat la seva gran actuació, amb una cistella espectacular en l’últim segon per donar un triomf èpic al Barça (100-99). Els de Pascual es posen per davant en la sèrie de manera eufòrica (1-0). Divendres, també al Palau (19 hores), segon assalt d’una final que ha començat amb molta expectació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut