fcb.portal.reset.password
Lawal, nou jugador del FC Barcelona Lassa / FOTO:ARXIU

Lawal, nou jugador del FC Barcelona Lassa / FOTO:ARXIU

Olaseni Abdul-Jelili Lawal, conegut al món del bàsquet com Shane Lawal, defensarà la samarreta del Barça de bàsquet les pròximes dos temporades. El pivot nigerià, de 28 anys i 2.08, arriba a Barcelona després de guanyar tots els títols a Itàlia, al Dinamo Sassari, amb el qual ha aconseguit la Lliga, la Supercopa i la Copa. El seu creixement durant la temporada va ser un fet exponencial i va ser clau en el títol de la Lega, aconseguit en el setè partit contra el Reggio Emilia.

Rebotejador nat

Lawal va acabar la temporada a Itàlia amb 9,5 rebots per partit d’un total de 47 partits disputats. Moltes d’aquestes captures provenen del rebot ofensiu, fet que el permet acabar en segona opció o oferir-la a l’equip. Sense anar més lluny, en els 10 partits de la fase regular de l’Eurolliga va ser el millor jugador en rebots ofensius de la competició amb 4,3 per partit i el tercer en rebots totals amb 7,3. Lawal, doncs, és una garantia, en el rebot.

El seu millor partit europeu del curs, pel que fa a rebots, el va signar a la pista de l’Efes turc, amb 15 captures, mentre que a la Lliga va capturar-ne 21 a la final del Playoff.

Contundència sota el cèrcol

El seu físic privilegiat, amb 2.08, el permet jugar per sobre del cèrcol. És habitual veure’l esmaixant un cop li doblen la pilota, així com completant jugades amb alley-oops o fintant el seu defensor i a anella passada. Pel que fa  a la defensa, compta amb una gran mobilitat, és àgil per la seva alçada, i també té facilitat per taponar els llançaments rivals. Pel que fa a l’anotació, acostuma a vorejar o superar els deu punts per partit com aquesta temporada a Itàlia (11,7) i en competicions europees com l’Eurolliga i l’Eurocup (9,5p).

Serà un jugador important en el joc interior de Xavi Pascual, així com un gran complement per a Ante Tomic, el pivot referencia de la plantilla.

Tornar a dalt