Pau Ribas passa a semifinals i Perperoglou cau eliminat en l’Espanya-Grècia (73-71)

La selecció espanyola s’assegura, com a mínim, la participació en el Preolímpic dels Jocs de Rio 2016

La selecció espanyola ha aconseguit el bitllet per a les semifinals de l’Eurobasket 2015 i, de passada, per al Preolímpic dels Jocs de Rio 2016, després de superar Grècia per un ajustat 73-71, en uns quarts de final molt igualats on s’han enfrontat dos jugadors del FC Barcelona Lassa: Pau Ribas i Stratos Perperoglou. Ribas, que ha sortit al cinc inicial, ha jugat més de 22 minuts, mentre que Perperoglou ha tingut una presència de 3 minuts.

El primer quart ha estat el preludi del que seria un partit d’allò més igualat: 14-14 al final dels primers 10 minuts, amb Pau Gasol i Sergio Llull liderant l’anotació de la selecció espanyola. L’equip d’Scariolo ha aconseguit marxar al descans amb avantatge (39-32), després d’haver arribat a guanyar de nou punts al segon període, amb Pau Gasol liderant l’atac espanyol amb 14 punts –el de Sant Boi ha tancat el partit com a màxim anotador amb 27 punts-.

Un final trepidant

A la represa, però, els grecs han reaccionat, i després d’un parcial de 0-7 han anivellat de nou el marcador (42-42) per marxar al descans amb dos punts d’avantatge (55-57). Espanya ha aconseguit capgirar aquesta dinàmica, en un últim quart en què han forçat quatre faltes en 59 segons i han condemnat els grecs a més de tres minuts sense anotar.

Els de Scariolo dominaven el rebot i han arribat a guanyar de set punts, però un triple de Zisis ha col·locat els grecs a només dos punts quan quedaven 13 segons (70-68). A falta de 4 segons el marcador era de 72-71, fruit d’un altre triple, aquest cas de Sloukas. Pau Gasol ha anotat un dels dos tirs lliures i Antetokoumpo, des de mig camp i sobre la botzina, ha errat el llançament que ha decantat la balança a favor dels espanyols.