Pascual: “Prefereixo viure des del repte que des de la por”

Pascual: “Prefereixo viure des del repte que des de la por”

El tècnic blaugrana afronta la seva vuitena temporada al capdavant del Barça Lassa carregat de motivació i d’il·lusió per construir un equip capaç de tot “La meva mentalitat és la de conduir un grup a guanyar”, assegura Pascual

A Encamp, en un ambient òptim per treballar, Xavi Pascual inicia la seva vuitena temporada com a entrenador del Barça Lassa. Per a un tècnic acostumat a guanyar, aquest darrer estiu no ha estat com els altres. “Evidentment, ha estat més difícil. A més, també s’ha parlat de mi durant el procés electoral. Forma part de la idiosincràsia del Club. Recordo que a l’estiu del 2010 nosaltres veníem de guanyar l’Eurolliga però aleshores, en aquell procés electoral, es parlava del primer equip de futbol i del seu entrenador. Sigui com sigui, això ja és passat i ara ens hem d’esforçar per treballar tots en una mateixa direcció i tornar a ser competitius”, ha explicat el tècnic blaugrana en una entrevista a RAC1.

Preguntat sobre com se sent en aquest inici de curs, Pascual ho té clar: “Em sento il·lusionat i hipermotivat per afrontar aquesta nova temporada. La meva mentalitat és la de conduir un grup a guanyar. Prefereixo viure des del repte que des de la por. Els que fem aquest tipus de feina sabem que no podem agradar a tothom. Als entrenadors se’ns posa algunes etiquetes que van canviant amb el temps. De mi s’ha dit que sóc defensiu, que no confio en els joves, etc. Qualsevol motiu que digui ara sobre el curs passat pot sonar a excusa i no és la meva intenció”.

En el transcurs de l’entrevista, Xavi Pascual ha fet un repàs a l’actualitat del bàsquet blaugrana i ha parlat de molts noms propis. Aquests en són alguns:

Els canvis a la plantilla

“Són set fitxatges per a una plantilla de 14 jugadors. Altres cops han estat sis per a una de 12. Per una raó o una altra sempre estem canviant jugadors. No podem competir amb els pressupostos de les franquícies de l’NBA ni amb equips de països europeus on la fiscalitat és molt més baixa. Hem d’optimitzar els recursos i afinar molt amb algun jugador jove que ens pugui donar rendiment a mig termini”.

Mario Hezonja

“Era una aposta de club des de l’inici. Hi vam posar tot de la nostra part per ajudar-lo a progressar. És el jugador més diferent que he entrenat mai després de Ricky Rubio. Faci el que faci, tindré l’etiqueta que no el vaig fer jugar prou però si algú mira la mitjana de minuts jugats potser s’emporta una sorpresa. Ho farà molt bé a l’NBA”.

Marcelinho Huertas

“Ha estat una de les millors persones que han passat per aquí. Molt professional i totalment implicat. Ens ha donat moltes coses. No obstant, en el món de l’esport hi ha moltes variables i, a vegades, toca prendre decisions doloroses a nivell personal. Li desitjo el millor”.

Real Madrid

“Va ser més competitiu que nosaltres. Té un gran equip, amb jugadors molt consolidats. Espero que el seu cicle no s’allargui. Haurem de fer-ho molt bé per poder-lo superar. Està en un moment òptim. Nosaltres tenim molta il·lusió, amb un equip capaç de tot. Hem guanyat dues de les últimes quatre Lligues ACB”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut