Laboral Kutxa – FC Barcelona Lassa: Amb solvència, cap a la final! (63-85)

Els de Xavi Pascual liderats per un espectacular Ante Tomic – 15 punts i 27 de valoració – realitzen un partit molt seriós en defensa i efectiu des del triple per classificar-se per a la desena final consecutiva de la Lliga ACB

El Barça Lassa ja és a la final de la Lliga ACB després d’eliminar en el quart partit de la sèrie de semifinals al Laboral Kutxa. Els blaugranes han dominat clarament el duel i han passat per sobre d’un rival que no ha pogut aturar els atacs culers ni superar una bona defensa. Al final, victòria per 63-85 en el qual ha destacat Ante Tomic amb 15 punts i27 de valoració, però també Satoransky, Oleson i Abrines. I és que tota la plantilla ha estat endollada en tot el partit.

El Barça afrontava el partit amb ganes de demostrar que era superior al rival en aquesta sèrie de semifinals. Després de la remuntada ‘in-extremis’ de dimecres passat del Laboral Lutxa que va obligar a jugar el quart partit de la sèrie, els blaugranes han sortit a la pista basca amb les idees molt clares. Així doncs, ben aviat el Barça ha començat a manar en el marcador. Dos triples de Doellman i Abrines han estat un bon presagi del que seria el partit per situar un 2-10 inicial (min 4). Els locals mica en mica han anat reaccionant i després d’un temps mort demanat per Perasovic els ha servit per apropar-se a l’electrònic (7-10). La resposta dels de Xavi Pascual ha estat solvent que estaven molt fins en atac, però també en tasques defensives. Un fet que ha permès tancar el quart amb una gran cistella de l’incansable Satoransky (14-24, min 10).

Agafen distància des del tir exterior

Els blaugranes estaven fins. Liderats per Satoransky, però també per un Tomic que ha fet un partit espectacular – 15  punts i 27 de valoració -, atent al pal baix i anotant amb relativa facilitat. El Barça, a més, ha destrossat als vitorians en aquest segon període des del tir exterior. Un total de vuit triples han permès als culers agafar una avantatge clara al marcador (21-34, min 16). Fins a cinc jugadors diferents tenien el 100% d’encert des del triple – Perperoglou, Arroyo, Oleson, Navarro i Doellman – abans del descans.  Tot i això, Abrines amb tres triples era el màxim encertant. Una anotació que significava el 72% d’encert del total de l’equip. Els de Perasovic no podien aturar l’encert exterior del Barça i els nervis s’apoderaven de la banda local que marxaven al descans amb una desavantatge de 16 punts (31-47, min 20), tot i els intents deTillie, Hanga i James.

El pas pels vestidors no ha fet canviar el rumb del partit. El Barça seguia molt fi i passava com una autèntica piconadora pel Buesa Arena. Abrines, Tomic i sobretot Oleson, en aquest període, estaven sent els autèntics botxins d’un Laboral Kutxa que no aconseguia rebaixar l’avantatge blaugrana. De fet, els de Pascual dominaven totes les facetes del joc, es feien forts en zona defensiva i anotaven amb moltíssima rapidesa. Tot i que l’encert des del triple ha disminuït, ho han seguit fent per seguir ampliant la distància. Oleson ha tancat el quart amb un espectacular triple des de camp propi per situar una diferència de 18 punts (48-66, min 30). Una imatge que ha reflectit a la perfecció el que ha estat el partit.

Amb l’experiència de l’últim partit, els blaugranes no han donat mai el matx per sentenciat i han seguit amb la mateixa tensió fins al final. La defensa ha estat una de les claus que no ha permès cap opció de reacció a un equip que només ha perdut tres partits en tota la temporada a casa. Amb tot, els blaugranes han seguit anotant a un ritme frenètic per deixar, ara ja sí, el rival rendit i abatut entregat a un Barça molt superior (63-85). Els de Pascual han fet un partit extraordinari per certificar la seva desena final consecutiva a la final de la Lliga ACB, on s’enfrontaran al Reial Madrid. L’assalt definitiu a la Lliga començarà dimecres vinent al Palau Blaugrana.