La victòria en el primer Clàssic de la final de la Lliga Endesa, en deu xifres

La victòria en el primer Clàssic de la final de la Lliga Endesa, en deu xifres

L'equip va batre el seu rècord de valoració al Play-off final, i Tomic va establir una combinació de rebots i assistències inèdita

El FC Barcelona Lassa va aconseguir ahir una victòria molt important (100-99) contra el Reial Madrid al primer partit de la final de la Lliga Endesa. Una cistella èpica de Stratos Perperoglou a l’últim segon va tombar al conjunt de Pablo Laso. Un partit històric en molts aspectes, que va deixar moltes xifres per al record. Aquí en destaquem les deu més importants.

  • 100 són els punts assolits ahir pel FC Barcelona Lassa en el primer partit de la final. A més, també és el percentatge de títols aconseguits pels equips que han guanyat el primer partit de la final del Play-off de la Lliga. A més, 15 dels 19 darrers campions de Lliga (78,9%) també van guanyar el segon partit i van col·locar la sèrie amb 2-0.
  • 124 és el rècord històric de valoració que va establir ahir el conjunt de Xavi Pascual en un partit de Play-off. 116 era l’anterior millor plusmarca del Club, aconseguida en el quart partit de la final de la temporada 2008/09, un matx en què van sentenciar el títol contra el llavors TAU Ceràmica (1-3).
  • Sis són els triples consecutius que va anotar Justin Doellman. El jugador americà va aconseguir la segona millor marca històrica d’un home alt després de superar els cinc triples de Garbajosa. El ‘Capità Amèrica’ es va quedar a només un d’igualar els set llançaments des de la llarga distància anotats per Mirza Teletovic a la final de l’any 2011.
  • Vuit són els rebots i assistències que va sumar Ante Tomic ahir. Cap jugador havia sumat aquestes xifres de rebots i assistències en un partit del Play-off final de la Lliga Endesa. A més, Tomic hi va afegir 14 punts i va esdevenir un dels homes clau del partit.
  • 10 són els punts que va sumar Joan Carles Navarro en el partit d’ahir. Està a només 8 dels 18.000, una fita històrica. Quan assoleixi aquesta xifra, tindrà a només 39 punts el tercer màxim anotador de la Lliga, Granger Hall -18.039 -.
  • 33 són els punts anotats per l’equip de Pascual al tercer quart. És la tercera millor anotació en un període a la Lliga Endesa aquesta temporada, després dels 34 punts aconseguits contra l’Herbalife Gran Canària a la jornada 16 i davant el Baloncesto Sevilla a la jornada 20.
  • 199 són els punts anotats de manera conjunta entre el Barça i el Madrid i es queden a només cinc del rècord absolut en una final ACB -204- que també es va produir en un partit del conjunt blaugrana (104-97 contra el Joventut l’any 1987).
  • Dues són les vegades que el FC Barcelona Lassa s’ha avançat a la final de la Lliga ACB amb una cistella a l’últim segon als últims cinc anys. El precedent és el triple des de gairebé el mig de la pista de Marcelinho Huertas la temporada 2011/12.
  • Dues són també les vegades que el Barça Lassa ha guanyat un Clàssic a l’últim segon aquesta temporada. Justin Doellman va tombar el Reial Madrid (86-87) al Palacio de los Deportes en el partit corresponent a la quarta jornada del Top 16 de l’Eurolliga, disputat el 21 de gener passat.
  • Cinc són les finals del Play-off Final que han disputat el FC Barcelona Lassa i el Reial Madrid de manera consecutiva. Són els clars dominadors del bàsquet a Espanya en el darrer lustre.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut