FC Barcelona Lassa – Laboral Kutxa Baskonia: El premi de no rendir-se mai (73-68)

Els de Xavi Pascual reaccionen a una situació adversa, amb un equip rival amb un ritme de competitivitat molt alt, i posen el 2-0 a la sèrie de semifinals amb una gran feina de tot l’equip

2-0 a l’eliminatòria de les semifinals del play-off del títol i cap a Vitòria. El FC Barcelona Lassa de bàsquet ha tornat a vèncer el Laboral Kutxa Baskonia al Palau Blaugrana (73-68) i amplia el seu marcador favorable. Un triomf coral de l’equip, sense cap figura que hagi destacat per sobre de l'altra, que permet als de Xavi Pascual viatjar a terres basques amb la possibilitat d’assolir l’accés a la final si guanyen només un partit més.

I això és viable gràcies al triomf d’aquest migdia, que no ha estat tan còmode com el primer (84-57), però en què el Barça ha tingut paciència i ha sabut reaccionar en un escenari advers. El Baskonia ha competit de valent i ha posat contra les cordes els blaugranes, que han sabut reaccionar i han assolit el premi a no rendir-se mai.

L’inici del Barça Lassa no feia preveure que el partit tindria el caire que ha tingut. Com ja va passar en el primer duel de la sèrie, els de Pascual han sortit sense aturador. Perquè, malgrat que el Baskonia ha començat amb un 0-2 favorable, els catalans han dominat el marcador i el temps. Els bascos hi han posat intensitat, això sí, però la clau del primer període, que ha acabat 25-17, ha tornat a ser l’alta efectivitat en atac del Barça, amb una exhibició de Navarro (8 punts) i la gran ajuda d’Abrines (7 punts). L’alt ritme defensiu dels locals i el domini del rebot han donat ales el Barça, que ha aconseguit moure’s en els onze punts de diferència durant uns quants minuts.

Canvi de ritme

Els de Pascual, però, no han pogut aguantar el Baskonia en aquestes mateixes condicions durant tota l’estona. Especialment en el segon i el tercer període, en què el guió ha canviat. Durant aquests minuts, el Barça no ha fet la primera falta fins que faltaven menys de dos minuts del segon quart, davant d’un Baskonia que ha recuperat l’atac i, també, el rebot.

La imminent reacció basca, amb un parcial d’11-16, ha reduït força les diferències (36-33, min 18) a l’electrònic del Palau, en uns minuts en què, a més, Mike James ha estat el protagonista amb set punts i dues assistències. Malgrat tot, el Barça no s’ha deixat capgirar el marcador en aquest tram final del segon quart i ha pogut iniciar el tercer amb cinc punts de marge (40-35).

Comença un nou partit

A partir d’aquí, però, s’ha viscut una autèntica muntanya russa de dinàmiques. Primer, amb cinc punts de Doellman i dos més de Satoransky que han tornat a ampliar les diferències (44-36, min 24). Posteriorment, amb dos triples d’Adams i un 2+1 de Hanga que, ara sí, han posat per davant el Baskonia (44-45, min 25). Així doncs, amb tota la renda de punts neutralitzada, i amb el segon duel d’aquest play-off com si comencés de zero, les errades en el llançament del Barça i l’encert exterior d’Adams (3 punts) i Tillie (6 punts) han tancat el tercer període amb avantatge per als visitants (52-56). Un marge, però, que no ha durat gaire, perquè un parcial de 13-4 ha tornat a catapultar el Barça, aquest cop de manera definitiva (65-62, min 37). El Baskonia ha comès errades en atac i en defensa i els de Pascual les han aprofitat per, a poc a poc, cimentar el triomf final (73-68), el que posa el 2-0 a l’eliminatòria, abans de traslladar aquesta semifinal a Vitòria. Amb un triomf a terres basques, el FC Barcelona Lassa de bàsquet jugarà una nova final de la Lliga Endesa.