FC Barcelona Lassa – Iberostar Tenerife: Recital i primer lloc assegurat abans del play-off (93-58)

El conjunt blaugrana certifica la primera posició en l’última jornada de la fase regular i assegura el factor pista al play-off gràcies a una brillant segona part, el domini de Tomic a la zona i els 13 triples encistellats

[[DES_1]] El Barça Lassa ha superat l’Iberostar Tenerife en la darrera jornada de Lliga regular de l’ACB. Els de Xavi Pascual han ofert un autèntic recital ofensiu, en què fins a sis jugadors han superat els 10 punts. Els blaugranes han anat per davant al marcador en tot moment –han arribat a tenir 38 punts d’avantatge– i han aconseguit sentenciar el partit al tercer quart, gràcies a un parcial de 27 a 12. Ante Tomic s’ha mostrat imparable a la zona i l’encert des del triple ha estat clau per sumar una victòria que assegura la primera posició i el factor pista a favor dels de Xavi Pascual en totes les eliminatòries de play-off. La primera eliminatòria serà contra el Fuenlabrada.

El conjunt blaugrana ha volgut trencar el partit des de bon inici. Dos triples de Tomas Satoransky i un de Justin Doellman, sumats a una bona defensa en zona, han posat un parcial favorable als blaugranes (9-2) quan només s’havien disputat tres minuts. Tot i l’encert dins la zona d’Ante Tomic i la intensitat defensiva dels de Xavi Pascual, el conjunt canari no ha permès als blaugranes marxar al marcador als primers minuts. El Capità Amèrica, no obstant, ha estat molt inspirat al primer quart –13 punts– i ha permès obrir una escletxa al marcador. L’encert del Barça Lassa des de la línia de tres punts –5 de 6 en  triples– ha estat fonamental per tancar el primer quart per davant al marcador (23-16).

Un bon parcial anotador del Tenerife ha tornat a igualar el partit (25-25, min 13). Els homes alts del conjunt canari han pogut anotar fins a remuntar la diferència creada als primers deu minuts del partit. Brad Oleson, amb un triple, ha tornat a avançar el conjunt blaugrana, però els de Txus Vidorreta no han permès grans diferències en cap moment. Navarro, novament des del triple, ha obert una petita escletxa just abans del descans (37-32, min 19). Els de Xavi Pascual han aconseguit frenar els atacs visitants i han conservat un avantatge suficient per encarar la segona part.

S'escapen a la segona part

La igualtat s’ha acabat trencant al tercer quart. El Barça Lassa ha iniciat la segona part amb el mateix encert que ho havia fet a l’inici del partit i, amb quatre cistelles consecutives, ha aconseguit el màxim avantatge al marcador fins al moment (48-32, min 21). El Tenerife no ha aconseguit fer cap cistella en els primers cinc minuts del tercer quart i el Barça, amb un parcial de 14 a 0, ha obert una escletxa definitiva al marcador (54-32, min 25). El domini sota el tauler d’Ante Tomic –27 punts de valoració– ha estat el factor diferencial a l’inici del quart per sentenciar el partit i el liderat. Dos triples de Juan Carlos Navarro i un de Perperoglou han permès al Barça Lassa gaudir de la màxima diferència al marcador (67-40, min 28).

Tot i tenir el partit vist per a sentència, el recital ofensiu dels de Xavi Pascual no ha cessat (81-47,min 34). El tècnic blaugrana ha pogut repartir minuts entre tots els seus jugadors, que han respost amb contundència. A falta de només un minut per finalitzar el matx, el Barça Lassa estava 38 punts per davant al marcador (91-53, min 38), fet que demostra la intensitat que l’equip ha mantingut en tot moment. El darrer quart s’ha convertit en una festa al Palau Blaugrana: una comunió entre afició i jugadors, que han celebrat la primera posició a la classificació de la Lliga ACB. El Barça Lassa s'ha assegurat, d’aquesta manera, tenir el factor pista favorable en totes les eliminatòries del play-off que disputi.