El Gran Canària posa a prova el Barça Lassa a la Lliga Endesa

El Gran Canària posa a prova el Barça Lassa a la Lliga Endesa

L’equip que entrena Aíto García Reneses ha jugat set partits com a local i els ha guanyat tots. El matx és a les 20.30 hores (Teledeporte)

El FC Barcelona Lassa torna a la Lliga Endesa, i ho fa a la sempre complicada pista de l’Herbalife Gran Canària. Els blaugranes, que a la competició domèstica són segons per darrere de l’invicte València (14-1), volen superar un equip que, de moment, compta per victòries tots els set partits que ha jugat al seu Pavelló.

Aparcada la darrera derrota de l’equip a Moscou (93-82), els de Pascual volen tornar a mostrar una bona imatge a la Illes Canàries, com ja ho van fer ara fa tot just una setmana a Santa Cruz de Tenerife, quan es van imposar amb solvència al conjunt local de l’Iberostar Tenerife (64-83).

El partit serà l’enfrontament número 50 entre els dos equips a la Lliga Endesa. De moment, el balanç és favorable als barcelonistes (33-16). A les Canàries, però, la igualtat és absoluta, amb dotze triomfs per a cada equip.

Arroyo segueix de baixa

Carlos Arroyo és l’única baixa que té el FC Barcelona Lassa. El base porto-riqueny continua el seu procés de recuperació i se l’espera aviat per poder ajudar l’equip. Amb aquesta baixa un dels jugadors descansarà, ja que n'han viatjat tretze a les Canàries.

El Barça Lassa torna a un pavelló en què ha guanyat més que ha perdut des que es va inaugurar ara fa dues temporades. En total, els barcelonistes hi han jugat un total de cinc partits amb un balanç positiu de 3-2. En la primera temporada, la 2013/14, els de Pascual es van imposar en partit de Lliga (74-82); La temporada passada van perdre (76-70); i els altres tres partits corresponen a la Copa del Rei, en què el quadre blaugrana va arribar a la final havent guanyat els dos duels anteriors.

El rival

El rival també ha jugat competició europea aquesta setmana, l’Eurocup a Jerusalem davant el Hapoel (64-75), i podria arribar al matx amb símptomes de cansament, com és lògic. En qualsevol cas, a banda de la baixa coneguda de Kyle Kuric –operat del cap fa uns mesos–, els locals que entrena l’extècnic blaugrana Aíto García Reneses tenen un equip molt ben compensat que sol ocupar la zona alta de la taula classificatòria.

Cal destacar la presència de dos exblaugranes: Xavi Rabaseda –que avui també jugarà el seu partit 200 a la Lliga Endesa– i Oriol Paulí, format al planter blaugrana. Ambdós són dos jugadors importants a l’equip groc, en què destaca com a líder natural el veterà Sitapha Savané. Aquest pivot senegalès nascut a Dakar ara fa 37 anys ha tornat a ‘casa’ seva després d’unes temporades al Joventut de Badalona. També hi destaquen altres jugadors, com el base canadenc Kevin Pangos, l’australià Brad Newley, el finès Sasu Salin, el pivot bosnià Alen Omic –darrer MVP de la passada jornada– i el veterà director de joc Albert Oliver.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut