El Barça Lassa signa la seva millor arrencada en Lliga Endesa des de la 2009/10

El Barça Lassa signa la seva millor arrencada en Lliga Endesa des de la 2009/10

En els darrers 40 anys aquest balanç de triomfs i derrotes s’ha donat en set ocasions

El FC Barcelona Lassa, després del seu vuitè triomf consecutiu a la Lliga Endesa, segueix fent camí a nivell domèstic. Els de Pascual signen un balanç de 14 triomfs per només una derrota, un dada que no es donava des de la temporada 2009/10, l’exercici en què els barcelonistes es van fer el doblet guanyant la Copa i l’Eurolliga.

Vuitè triomf consecutiu


Des de la derrota a la pista del Baskonia (22/11/15), un dels conjunts més en forma del bàsquet estatal i europeu, els jugadors que entrena Xavi Pascual han encadenat vuit triomfs de forma consecutiva a la Lliga Endesa.

Fuenlabrada, Manresa, Unicaja, Bilbao, Joventut, Reial Madrid, Estudiantes i Tenerife han estat derrotats pel conjunt blaugrana, que segueix amb pas ferm el seu camí a la Lliga Endesa. A només un triomf de l’invicte València Basket, que està fent una gran temporada, els de Pascual encara tenen un partit lluny del Palau abans d’enfrontar-se al conjunt taronja el 24 de gener.

L’últim precedent

El darrer precedent que podem trobar d’un balanç de 14-1, un cop superat el primer terç de la competició, és de bon record, ja que en aquell exercici el Barça es va proclamar campió de la Copa del Rei i de l’Eurolliga.

A Bilbao, els barcelonistes s’imposarien en la gran final al Reial Madrid de Messina (80-61), mentre que a la Final a Quatre jugada a París, els blaugrana s’imposaven a l’Olympiacòs (86-68) jugant un bàsquet espectacular.

La temporada, però, va ser quasi perfecta, ja que es van guanyar quatre dels cinc títols en joc: Lliga Catalana, Supercopa, Copa i Eurolliga. La Lliga ACB, però, es va quedar a Vitòria, en poder del Baskonia, un equip en el que hi destacaven l’exblaugrana Marcelinho Huertas i l’ara jugador de l’equip barcelonista, Brad Oleson.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut