Brose Baskets - FC Barcelona Lassa: Derrota a Alemanya (74-70)

Els de Xavi Pascual no poden endur-se un duel amb un marcador gairebé tot el partit força equilibrat Doellman, amb 19 punts i 19 de valoració, ha estat el millor dels blaugranes

El FC Barcelona no ha pogut tornar a Barcelona amb una victòria de la seva visita al Brose Arena. Els de Xavi Pascual, tot i la igualtat en el marcador, no s’han acabat d’acomodar sobre el parquet i la falta d’encert, especialment des del triple, els ha condemnat, tot i que han acabat el matx mostrant una bona imatge. Perquè després que els alemanys superessin la barrera dels 10 punts (+14, 38'), els catalans han sabut reaccionar per escurçar la diferència i deixar-la només en quatre (74-70).

Aquests catorze punts de diferència que ha arribat a tenir l’equip local en el darrer parcial, però, han estat una excepció, ja que la balança sempre ha mantingut un equilibri. Fins aquest moment, ni el Brose Baskets ni el FC Barcelona havien aconseguit una ratxa de punts suficients per fer que les distàncies s’ampliessin. De fet, el que està sent habitual en aquest Top16 i, per tant, el que s’esperava, més encara en una pista en què, en tota la temporada, només ha vist una derrota del seu equip.

Tot i el bon començament dels catalans, amb uns blaugranes centrats i endollats en atac, amb dos triples en tres minuts, els alemanys no han perdut la cistella del seu punt de vista. Amb el pas dels minuts, però, el ritme anotador dels dos equips ha baixat considerablement, fet que ha sabut aprofitar més el Brose. Els alemanys han tret petroli del descens de l’encert blaugrana i, a poc a poc, han anat fonamentant el seu triomf final.

Equilibri de forces

I això que, en un duel dur i complicat, el primer parcial ampli favorable ha estat per al Barça, amb un 0-7 que ha col·locat els de Xavi Pascual quatre punts per sobre dels locals (13-17, 10’). Però un triple de Ribas en l’inici del segon període (16-22, +6) ha estat contestat pel conjunt germànic, amb un 8-0 que els ha posat per davant, amb el rebot ofensiu i l’encert exterior com a aliats. I a partir d’aquí el Barça ja no s’ha acabat de trobar còmode. Malgrat tot, no ha perdut el Brose de vista i el 35-32 que ha marcat el descans s’ha transformat en el 53-50 a l’inici del quart i definitiu període. Només tres punts de diferència, després que el Barça hagués entrat en el minut 29 de joc amb set de desavantatge, gràcies a l’encert en el triple del Brose –un de Theis i dos de Miller-, però un llançament des de la línia de 6,75 de Vezenkov i una ‘bomba’ de Navarro sobre la botzina han escrit aquesta diferència.

Més encert local

Però el Barça no ha pogut mantenir la regularitat i el Brose ha aprofitat la situació per trencar la barrera dels 10 punts i sentenciar el duel. Amb el partit ja costa amunt, a partir d’aquí, els de Pascual han intentat reduir diferències. I ho han aconseguit, amb un parcial de 6-18, que no ha evitat la derrota, però sí que pot ser important i interessant per al 'basket average'.