Aleksandar Vezenkov, un quatre versàtil per al Barça

Aleksandar Vezenkov, un quatre versàtil per al Barça

El jugador xipriota amb passaport búlgar, de 19 anys, jugarà al club blaugrana les pròximes quatre temporades Aquest curs 2014/15, a l’Aris de Salònica, ha estat l’MVP de la Lliga grega i el màxim anotador amb 17 punts per partit

Aleksandar Vezenkov (8 d’agost del 1995) reforçarà el joc interior del Barça de bàsquet les pròximes quatre temporades, fins al 30 de juny del 2019. El FC Barcelona i l’Aris de Salònica han arribat a un acord per a la incorporació de l’aler pivot búlgar, de 19 anys, a la disciplina del Barça. Vezenkov prové de l’Aris de Salònica, i aquest curs 2014/15 ha obtingut unes mitjanes de 17 punts, 7,3 rebots i 19,7 de valoració en els 35 partits disputats a la Lliga grega, i va arribar a les semifinals del play-off. Tant aquest curs com l’anterior, Vezenkov ha estat escollit el millor jove de la Lliga hel·lena, i aquesta temporada ha estat designat com l’MVP de la competició.

Recursos ofensius a dojo

Vezenkov és un aler pivot esquerrà amb molta passió pel bàsquet, amb molta mobilitat i que destaca per la seva capacitat de llançament des de l’exterior. Aquest curs 2014/15, i també el 2013/14, el búlgar ha aconseguit un percentatge proper al 39% d’encert, fet que el converteix en molt perillós des del triple. A més, posseeix una habilitat especial per jugar de fora a dins gràcies al seu domini de la pilota que el converteix, així, en imprevisible.

També té instint per rebotejar, fet que l’ha fet acreditar 7,3 rebots aquest curs, 5,5 de defensius i 1,8 d'ofensius, i surt molt bé al contraatac, ja que aconsegueix molts punts gràcies a saber llegir aquesta faceta del joc. Finalment, també sap utilitzar el seu cos al pal baix per aconseguir cistelles després de finta o revers, fet que deixa entreveure el potencial de Vezenkov, que pot anotar de diverses maneres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut