fcb.portal.reset.password

Satoransky, esmaixant. FOTO: ACBPHOTO

Satoransky, en un partit amb el Cajasol de Sevilla / ACB PHOTO

Satoransky, en un partit amb el Cajasol de Sevilla / ACB PHOTO

És un jugador atípic, un jugador diferent, un projecte que és una realitat però que pot seguir creixent a Barcelona. Tomas Satoransky (Praga, la República Txeca, 1991) serà un dels directors de joc del Barça 2014/15 i deixa enrere una etapa de cinc anys a Sevilla, on va arribar amb tan sols 17 anys. Es tracta d’un competidor nat i d’un jugador en clar creixement.

Velocitat i lectura de joc

No és habitual que el base d’un equip superi els 2 metres. El jugador que més pot sonar als aficionats del Barça d’aquest estil és Antoine Rigaudeau, que va ser un dels millors bases de la dècada dels 90 i els inicis dels 2000 i guanyador de dues Eurolligues. Rigaudeau, que posseïa un talent extraordinari com a organitzador de l’atac i que també era un gran anotador, no era físicament tan exuberant com Satoransky. Hi ha hagut altres bases alts com Planinic i Jaric, però Satoransky és diferent de tots ells.

Satoransky combina la velocitat amb la facilitat per jugar-se cistelles al pal baix per aprofitar la seva superioritat física. A més, també juga per sobre de la cistella i és habitual veure’l penjat de l’anella després de rebre una bona passada dels seus companys. En l’aspecte defensiu, faceta que any rere any millora, no té problemes per defensar l’escorta o l’aler del rival i no pateix en excés amb jugadors més petits que ell pel seu bon desplaçament lateral.

Aquesta temporada 2013/14, després de dos anys sota les ordres d’Aíto García Reneses, Satoransky ha fet un pas important i ha repartit 4,6 assistències per partit i, a més, ha anotat 12,4 punts per partit. D’altra banda, ha acabat sent el màxim assistent de la història del conjunt sevillà a la Lliga Endesa.

El somni txec

Provinent d’una família en què tothom jugava a voleibol i de forma professional, Satoransky va preferir el bàsquet, esport que no és el més popular de la República Txeca. Escollit el número 32 del ‘draft’ del 2012 pels Washington Wizards, Satoransky no amaga que un dels seus somnis és jugar els pròxims anys a l’NBA.

Abans, però, vol triomfar amb el Barça i a l’Eurolliga, un dels altres reptes que té Satoransky des que va arribar el 2009 a Espanya de la mà del Cajasol de Sevilla. Així doncs, el Barça ha incorporat per duestemporades un base de 2 metres amb mentalitat passadora, amb bona visió de joc, enèrgic, sacrificat, intuïtiu a la línia de passada per tallar pilotes i que no refusa el cos a cos.

Tornar a dalt