Rio Natura Monbus – FC Barcelona: Partit a Galícia per tancar l'any

Rio Natura Monbus – FC Barcelona: Partit a Galícia per tancar l'any

La victòria contra el Reial Madrid dóna confiança a un Barça que no ha pogut guanyar en els dos últims desplaçaments El Rio Natura Monbus ha guanyat cinc dels sis partits que ha jugat al seu pavelló

Només dos dies després de guanyar amb autoritat el Reial Madrid al Palau, el Barça de bàsquet viatja a Santiago de Compostel·la per enfrontar-se aquest dimarts al Rio Natura Monbus (20.30 h, Esport3). El partit, corresponent a la jornada 14, tancarà l'any per a un Barça que el 2014 ha aconseguit la Lliga Endesa. A més, l’enfrontament està dins de la marató de partits en què està immers el conjunt de Xavi Pascual, amb quatre partits en vuit dies.

Tornar a guanyar lluny del Palau

Després de dues derrotes consecutives fora de casa –a les pistes del Sevilla i l’Estudiantes-, el Barça torna a jugar lluny del Palau Blaugrana en l’últim partit de l’any. Els blaugranes arriben en segona posició després d’haver aconseguit una valuosa victòria contra el Reial Madrid. El triomf a Santiago de Compostel·la reforçaria aquesta posició i pressionaria el líder, l’Unicaja, que jugarà al seu pavelló contra el mateix Reial Madrid.

Amb les baixes segures de Navarro, Oleson, Abrines i Eriksson, els de Xavi Pascual intentaran treure profit de la seva superioritat en el joc interior. Tomic, Doellman i la resta de jugadors interiors, tal com van fer diumenge passat, hauran de fer un pas endavant per compensar les baixes dels tres jugadors exteriors. El matx, a més, servirà per confirmar les bones sensacions que Edwin Jackson va deixar en el seu debut contra el Madrid. El francès donarà un respir a l’equip en la manca de tirs exteriors.

El rival

El Rio Natura Monbus, que arriba amb un balanç de 6-7, a només una victòria d'entrar a posicions de Copa del Rei, s'ha fet fort a casa, i dels sis partits jugats a Galícia n’han guanyat cinc. Aquesta fortalesa a casa se suma a la capacitat per sorprendre fora, tal com va fer en la victòria a Badalona contra el FIATC Joventut en la quarta jornada. Tot i la bona temporada del club gallec, el Rio Natura Monbus és el segon equip amb menys anotació en el que va de temporada, només superat pel Guipúscoa Basket.

Entre els jugadors més destacats dels gallecs hi figuren l’aler pivot Maxi Kleber (11,3 punts i 6,9 rebots), i l’aler Alberto Corbacho (11,6 punts). Els dos jugadors sustenten un equip que l’any passat ja va poder aconseguir sorprendre a la seva pista els homes de Xavi Pascual (77-60).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut