fcb.portal.reset.password

Edwin Jackson, en una acció del partit. FOTO: EUROLEAGUE

Slaughter, amb la pilota. FOTO: EUROLEAGUE

Derrota a Madrid. El 97-73 rebut aquest dijous al Palacio de los Deportes ha estat contundent i s’ha fet evident en una segona part en què el Barça no ha estat bé. El pitjor, més que la derrota, és la diferència final pel 'basket average' que pot ser decisiva per a la classificació final per als quarts de final. El bon partit d’Hezonja i Tomic no ha estat suficient per superar un Madrid que ha tingut en Rudy, Rodríguez i Llull els seus millors homes.

Anotació blanca

L’inici ha estat marcat pels parcials. Del 5-0 inicial al 0-7 blaugrana liderat per Doellman. Però després, els de Laso n’han fet un de 10-0 que ha començat a marcar diferències. Liderats per Rudy Fernández, amb tres triples, el Madrid ha agafat una renda de 8 punts (15-7, min 5) que s’ha mantingut fins al final del primer període amb el 24-16. Els catalans trobaven a faltar l’encert des de l’exterior i també les transicions defensives.

Pèrdues de pilota

El guió del segon acte ha estat el mateix, amb un Madrid aprofitant-se dels errors del Barça, que ha perdut quatre pilotes de manera gairebé consecutiva i que ha vist com els locals s’han situat dotze punts per sobre (30-18, min 12). Lluny de marxar del partit els de Pascual han buscat Tomic veient el poc encert exterior i el croat no ha fallat. Ha anotat els tirs lliures i també cistelles complicades per deixar el 34-28 al minut 17. Tot i així, un mal minut final ha enviat el partit als vestidors amb un +9 local: 42-33.

Segueixen a remolc

Tot i que els triples han començat a entrar, fins a quatre en les primeres accions, el quart s’ha tancat amb un desavantatge superior. Els blancs, que han penalitzat cada error català, no s’han preocupat gens dels punts d’Hezonja perquè Rudy també anotava a camp contrari. Del 54-47 després d’un triple de Huertas s’ha passat al 66-53 amb el qual s’ha acabat el període. No era el dia dels de Pascual tot i haver competit sempre fins al moment.

Sense opció

Amb un +20 a favor dels blancs a l’inici del quart tot s’ha acabat. El 74-54 evidenciava que el partit estava decidit. Mario Hezonja, amb tres triples i enfilant-se fins al 22 punts, ha evidenciat que el problema del Barça no era ofensiu sinó defensiu. A cada triple el Madrid responia i la diferència seguia sent la mateixa (86-65, min 34) i fins i tot ha augmentat a 24 punts (91-67, min 37). El 97-73 final ha deixat clar que ha estat millor globalment aquest dijous, però no és la diferència real entre els dos equips.

La fitxa del partit

RM, 97
FCB, 73

R. Madrid: Llull (11), Carroll (2), Rudy (22), Reyes (14) i Ayón (10) –cinc inicial-; KC Rivers (0), Nocioni (7), Maciulis (6), Rodríguez (23), Slaughter (2), Bourousis (0).

FC Barcelona: Huertas (8), Jackson (8), Thomas (1), Doellman (11) i Tomic (12) –cinc inicial-; Hezonja (22), Abrines (0), Satoransky (6), Lampe (5), Nachbar (0).

Parcials: 26-16, 16-17, 24-20, 31-20

Tornar a dalt