fcb.portal.reset.password

El pivot alemany Tibor Pleiss, al Palau Blaugrana. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Pleiss, la nova torre del Barça de bàsquet. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

[[DES_1]] L’arribada de Tibor Pleiss per compartir la posició de ‘5’ amb Ante Tomic els ha convertit en la parella de pivots més alta de la història del Barça, i superen Roberto Dueñas (2,21) i Patrick Femerling (2,13), que van coincidir a la disciplina del Club la temporada de la primera Eurolliga de la història del Barça, la 2002/03, i també la 2003/04. Tot i que la diferència és de tan sols un centímetre a favor de Pleiss i Tomic (2,18 + 2,17), es tracta de dues parelles ben diferents tot i l’alçada, però de gran qualitat.

És molt important tenir jugadors alts a l’equip; Tomic i jo podem dominar sota el cèrcol

I és que Tomic i Pleiss són jugadors eminentment ofensius, amb molts punts a les mans i que poden generar joc per als seus companys. Dueñas i Femerling, per la seva banda, eren més actius en defensa, tot i que no van desentonar gens ni mica en el seu rol a l’atac, i van ser igual de determinants com ho són el nou pivot alemany del Barça i Ante Tomic, que aquest curs encetarà la seva tercera temporada sota les ordres de Xavi Pascual. Per tant, hi ha motius per somniar amb un altre títol europeu després del precedent de fa dotze temporades.

Pleiss, que s’entrena amb l’equip des de dilluns juntament amb Justin Doellman, Maciej Lampe, Bostjan Nachbar i Brad Oleson, del primer equip, comenta en declaracions per a www.fcbarcelona.cat: “És molt important tenir jugadors alts a l’equip; jo i Tomic estem al mateix nivell, a la mateixa alçada, i crec que podem dominar sota el cèrcol, també en el rebot... Crec que som dos dels millors pivots d’Europa”. A més, el de Bergisch Gladbach parla de les millors virtuts de Tomic: “S’assembla a mi, té alçada, pot fer servir tant la mà dreta com l’esquerra i domina el joc”, admet l’alemany.

Som dos dels millors pivots d’Europa

Pel que fa a les diferències respecte del seu antecessor, Joey Dorsey, Pleiss comenta: “En Joey era molt atlètic, tenia facilitat per fer esmaixades i fer grans taps. Jo sóc un jugador diferent, faig més ganxos, també puc esmaixar i puc llançar des de 5-6 metres, com havia fet a Alemanya. A Vitòria, per això, l’entrenador em va dir que havia de ser més referent sota cistella però tinc l’habilitat per llançar”.

Un cop acabi el Mundial de bàsquet, en el qual hi haurà cinc jugadors del Barça competint, Tomic i Pleiss es trobaran i de ben segur que formaran una parella de pivots per recordar i per a la història.

Van der Hare, el més alt

Els 222 centímetres de l'holandès Remon Van der Hare, que va pertànyer al FC Barcelona del 1999 al 2005, el converteixen en el jugador més alt de la història del Club. Malgrat que la seva participació amb l'equip va ser molt escassa, té al seu palmarès dues Lligues i l'Eurolliga del 2003.

Tornar a dalt