L’Olympiacos, un os dur de rosegar als quarts de final de l'Eurolliga

L’Olympiacos, un os dur de rosegar als quarts de final de l'Eurolliga

Els de Xavi Pascual, que han acabat en la segona posició del grup E, se les hauran de veure contra l’equip grec, tercer del grup F La sèrie, al millor de cinc partits, començarà la setmana que ve al Palau Blaugrana amb dos partits a Barcelona

L’Olympiacos del Pireu, campió d’Europa els cursos 2012 i 2013, serà el rival del Barça de Xavi Pascual als quarts de final de l’Eurolliga. Aquest divendres, amb el final del Top 16, s’ha confirmat que el conjunt grec serà el pròxim rival que hauran de batre els catalans si volen disputar la Final Four de Madrid. Aquesta eliminatòria de quarts de final, que és al millor de cinc partits, té el format de 2-2-1, i el Barça comptarà amb el factor pista a favor. El dos primers partits a Barcelona es disputaran la setmana vinent.

Talent i físic

L’Olympiacos ha acabat en la tercera posició del grup F i ha completat una gran segona fase. S'ha enfrontat a grans equips de la competició, com el CSKA, el Fenerbahçe i l’Efes, que també s’han fet un lloc entre els vuit millors. Compta amb una plantilla plena de talent, però també de físic i d’ofici. La seva estrella és l’escorta internacional Vassilis Spanoulis, que és el líder i el referent dins i fora la pista. Anota 15,4 punts per partit i reparteix gairebé sis assistències per matx.

A més de Spanoulis, al joc exterior hi ha Tremmell Darden, aler defensor i amb bon físic; Matt Lojeski, un molt bon llançador de tres punts i que anota més de 10 punts per partit; Oliver Lafayette, un base amb bon físic i director de joc, i Kostas Sloukas, que anota 7,1 punts per partit. Al joc interior es combinen pivots mòbils com Printezis amb interiors físics i intimidadors com Othello Hunter, Bryant Dunston i Brent Petway.

Precedents favorables

Al llarg de la història de l’Eurolliga i de l’antiga Copa d’Europa, el Barça i l’Olympiacos s’han enfrontat un total de 18 vegades, amb un balanç de 13-5 favorable als blaugranes, que han guanyat en tres de les últimes quatre visites al pavelló dels grecs. I al Palau? El balanç és immillorable, amb set victòries i cap derrota, tot i que aquest serà el primer cop que es veuen les cares als quarts de final de l’Eurolliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut