L’Estrella Roja, el pròxim perill del Barça de bàsquet

L’Estrella Roja, el pròxim perill del Barça de bàsquet

L’equip serbi, que disposa del jugador més valorat de la competició fins ara, Boban Marjanovic, encara no ha guanyat en la segona fase Compta amb un grup de jugadors molt jove que dirigeix des del lloc de base l'experimentat i imprevisible Marcus Williams

L’Estrella Roja de Belgrad visitarà aquest divendres el Palau Blaugrana amb el gran objectiu de sumar la primera victòria al Top 16. El Barça, que també necessita el triomf, i més a casa, on no es pot cedir, se les haurà contra un equip amb molt de talent, amb els millors jugadors joves de Sèrbia i en què destaquen dos homes per damunt de tot: el pivot Boban Marjanovic, de 2,21 metres, i el base nord-americà Marcus Williams, que va jugar a l’Unicaja fa un parell de temporades.

Centímetres i talent

És el jugador més valorat fins ara a l’Eurolliga. Anota 15,8 punts per partit, captura 9,9 rebots i té una valoració mitjana de 22,9 punts per partit. Es tracta de Boban Marjanovic, de 26 anys i que aquesta temporada ha fet un salt de qualitat en el seu joc. Després de formar-se a l’Hemofarm va passar pel CSKA de Moscou, el Zalgiris, el Nizhny Novgorod, el Radnicki i el Mega Vizura i des de fa dues temporades ha trobat l’estabilitat a Belgrad amb l'Estrella Roja.

La temporada passada, a l’Eurolliga, va anotar 10,8 punts i va agafar 7,7 rebots. Ara els seus números han millorat sensiblement i cal estar molt a prop de Marjanovic per intentar que no entri en el partit, ja que en defensa té un bon poder d’intimidació i en atac és molt coordinat tot i la seva alçada.

Imprevisibilitat i joventut

Parlar de Marcus Williams és fer-ho de talent, imprevisibilitat, punts a les mans i passades impossibles. Aquest còctel de grans aptituds està veient una bona versió aquesta temporada sota les ordres de Dejan Radonjic: Williams està anotant 11,8 punts i repartint 6,5 assistències per partit en 27 minuts de joc. Amb 29 anys, està fent la seva millor temporada a l’Eurolliga i serà important que no entri en el partit.

A banda de Marjanovic i Williams, l’Estrella Roja compta amb grans jugadors, com Luka Mitrovic (10,8 punts), Nikola Kalinic (9,9 punts i un 40% d’encert en triples) i Jaka Blazic (9,6 punts), que poden crear problemes a un Barça que és conscient que no pot fallar a casa en aquest Top 16, i menys en els dos partits seguits que ara té a casa contra l’Estrella Roja i el Zalgiris.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut