fcb.portal.reset.password

Una imatge del partit a Guipúscoa. ACB Photo/L.García

Quan tens un partit en què la pilota no vol entrar o li costa molt, el més important és aconseguir la victòria. No és habitual aconseguir un triomf, a domicili, anotant només 57 punts. Però els homes de Xavi Pascual van saber-se adaptar a un partit estrany i de poca anotació i van aconseguir el quart triomf de la temporada a la Lliga Endesa. Aquest partit, però, va tenir diversos rècords negatius.

I és que els 10 punts que va anotar el Gipuzkoa Basket en vint minuts són un nou rècord de poca anotació a la història de la Lliga Endesa, fruit de la bona defensa del Barça, la millor defensa de la Lliga Endesa. El Barça, que portava 6 punts al final del primer quart, en va fer 22 en el segon per arribar al descans amb 28 punts i una renda de 18 punts (10-28). D’altra banda, fins aquest diumenge, la pitjor anotació com a local d’un equip van ser els 45 punts que va anotar el Gran Canària, però els 43 de l’equip de Jaume Ponsarnau han establert un nou rècord.

Les millors i pitjors marques del Barça

Pel que fa al Barça, els 57 punts no són la seva anotació més baixa en un partit a domicili. I és que la temporada 1999/2000, amb Aíto a la banqueta, els catalans van perdre a la pista de l’Estudiantes per 56-45. Aquests 45 punts són el rècord negatiu dels blaugranes a la història de l’ACB.

D’altra banda, com a contrapunt, la millor anotació del Barça a la Lliga Endesa són dels anys 80. Els 147 punts fets al Palau contra el Caja Bilbao la temporada 1986/87 i els 137 anotats a la pista del Breogán (82-137) són, fins ara, els partits amb més punts del Barça. En època Pascual, els 117 punts a la pista del Manresa del 2009 i els 114 al Palau contra l’Alacant (2010) són els partits amb més punts a favor des del 2008.

Tornar a dalt