fcb.portal.reset.password

Justin Doellman / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

Gran partit del Barça en una gran nit de bàsquet al Palau. Un clàssic d’aquesta època de festes, que es va tornar a repetir aquest diumenge (76-68). Malgrat les baixes dels seus jugadors més determinants de la línia exterior, Xavi Pascual va saber refer l’esquema de joc i va tornar a guanyar la partida a Pablo Laso. Repassem el triomf blaugrana, en cinc aspectes clau:

Superioritat a la pintura. Fins a 46 punts del Barça van arribar des de dins de la zona blanca. De fet, només Tomic (12 punts) va anotar més que la resta de jugadors interiors del Reial Madrid (Reyes, Bourousis, Ayón i Mejri ), que tot junts van sumar 11 punts. També en els rebots la balança es va decantar per als locals (44 a 30), que van deixar el Reial Madrid molt lluny dels 87 punts de mitjana que tenien abans de jugar a Barcelona.


Nou jugadors en la rotació. A diferència del que és habitual, Xavi Pascual va haver d’afrontar el partit amb una rotació curta, de només 9 jugadors. Les baixes per lesió de 4 jugadors de la mateixa posició (Oleson, Abrines, Navarro i Ericksson), més el descans de Nachbar (per poder complir amb els cupos), va fer que tots els minuts es repartissin entre els nou jugadors restants. No hi van participar Ludde Hakanson, ni els júniors Eric Vila i Màxim Esteban.


Ràpida adaptació de Jackson. Era el seu debut amb la samarreta del Barça i va ser el jugador més utilitzat per Xavi Pascual, amb més de 30 minuts sobre la pista. Va anar de menys a més i va donar mostres d’una ràpida adaptació a l’equip, tant en atac com en defensa. No es va arronsar en cap moment.


L’anàlisi de les estadístiques. Excepte en el tram inicial, el Barça va anar gairebé sempre per davant en el marcador amb marges força estrets. Amb tot, la sensació al Palau era que la superioritat blaugrana era més gran del que deia el resultat. Potser no quedava reflectit en els marcadors parcials, però sí a les estadístiques. Es pot resumir en una dada: el Barça va sumar una valoració de 94 punts, mentre que el Reial Madrid es va quedar en 67.


El factor Palau. El FC Barcelona acumula 9 anys consecutius guanyant a casa el Reial Madrid en el partit de lliga regular. Ja és un clàssic de Nadal que el Barça superi el Reial Madrid per aquestes dates. Xavi Pascual tenia molt clar el pes del Palau en el triomf final: “És una victòria del nostre públic i per al nostre públic. El Palau ha estat fantàstic i ens ha ajudat a superar tots els moments complicats fins a aconseguir el triomf”.Tornar a dalt