La millor defensa des de fa 42 anys

La millor defensa des de fa 42 anys

El Barça només ha rebut 444 punts en les set primeres jornades de Lliga, la millor dada des de la temporada 1972/73 Els de Xavi Pascual tenen el millor marge entre punts a favor i en contra de la competició, amb +106

Com és habitual en les últimes temporades, el Barça de bàsquet ha començat el curs amb uns números globals molt destacables. Les xifres ofensives són bones, però el que destaca més de les estadístiques del conjunt de Xavi Pascual és el seu rendiment defensiu. L’equip ocupa actualment la segona posició amb sis victòries i una derrota, i en aquestes set primeres jornades de Lliga, els blaugranes han encaixat un total de 444 punts, i això suposa una mitjana de 63,4 punts per partit. Aquesta és la millor dada defensiva des de fa 42 anys. I és que la temporada 1972/73 el Barça, aleshores dirigit per Eduardo Portela, va encaixar només 405 punts en els set primers partits.

El bon balanç defensa/atac del Barça aquesta temporada a la Lliga l’ha portat a ser el millor equip en punts a favor/en contra. La diferència actual del conjunt de Xavi Pascual és de +106, per davant dels +86 i +69 del Reial Madrid i el València Basket, respectivament. Precisament contra el València, el diumenge passat, es va veure la millor mostra del poder defensiu blaugrana. Els valencians arribaven al Palau com a segon millor atac de la Lliga, i el Barça els va deixar en només 57 punts.

Aquesta tònica és habitual des que Xavi Pascual seu a la banqueta del Palau Blaugrana. El tècnic es va fer càrrec de l’equip al febrer del 2008, i en les cinc temporades completes que ha dirigit l’equip, el Barça ha estat per sota dels 500 punts rebuts –excepte la temporada passada- quan s’ha arribat a la jornada 7.

En l’àmbit europeu, també dels millors

Les bones defenses blaugrana no es limiten a la Lliga domèstica, sinó que es traslladen també a l’Eurolliga, i a la comparativa amb els grans clubs del continent. El Barça és un dels tres equips que es mantenen invictes a la màxima competició continental –amb l’Olympiacos i el CSKA de Moscou-, i lidera el grup C amb dues victòries de marge. El Barça només ha rebut 358 punts en cinc partits -71,6 punts de mitjana-, el tercer millor registre de la competició, mentre que la diferència és de +47.

En comparació amb el rendiment defensiu dels clubs d’Eurolliga entre la competició europea i les lligues domèstiques, el Barça és la segona millor defensa. Només el supera l’Olympiacos, que rep una mitjana de 64,2 punts entre Eurolliga i Lliga grega. En la suma de les dues competicions, el Barça rep 66,8 punts de mitjana, per davant d’equips com l’Estrella Roja (67,5) o el Lokomotiv Kuban (67,8).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut