fcb.portal.reset.password

Justin Doellman, a Encamp, abans de començar l'entrevista. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Doellman, durant la conversa. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

El ‘Capità Amèrica’, com se’l va començar a conèixer a Manresa, serà una de les referències ofensives del Barça de bàsquet aquest curs 2014/15. Aquests dies l’equip està concentrat a Encamp preparant la nova temporada i Justin Doellman (1985) comença a conèixer els seus nous companys, els sistemes de l’equip i què espera Xavier Pascual d’ell. En aquesta entrevista per a www.fcbarcelona.cat l’aler pivot d’Ohio valora els seus primers dies a la disciplina del Club i parla del seu futur proper al Barça.

Ha passat per França, Alacant, Manresa, València i ara, als 29 anys, el Barça. S’ho esperava?

Sempre treballes per arribar el més lluny i un cop et truca el Barça saps que has estat fent bé les coses. Realment penso que estic en el millor moment de la meva carrera, sobretot un cop vaig rebre el reconeixement com a millor jugador de la Lliga Endesa i MVP de la final de l’Eurocup.

A València van fer una gran temporada i van guanyar l’Eurocup. Al Barça l’exigència encara és més gran.

Estic i crec que estarem preparats. Aquí saps que has de guanyar sempre i ara cal treballar molt per preparar-nos per al futur. Espero aportar el que he fet fins ara, ser útil a l’equip i que tots sumem per aconseguir els títols, que és pel que tots lluitem.

Parlant de guanyar, ser al Barça significa, com a mínim, lluitar per tots els títols.

És clar, per això sóc aquí, per lluitar per l’Eurolliga i seguir sent poderosos a la Lliga. Crec que ho podem aconseguir.

Quan va arribar a Europa, el 2007 amb 22 anys, coneixia Barcelona o el Barça?

No gaire, tot i que sí que tenia coneixement pel futbol perquè la meva dona, que jugava a Xavier, on jo vaig estudiar, juga a futbol i sempre te n’arriba alguna cosa.

Un cop a Europa segur que veia o sentia a parlar del Barça.

És clar, un cop ets aquí ja veus quins són els equips grans i el Barça n’és un. I un cop vaig començar a jugar a Espanya ja penses què es deu sentir jugant en un club tan gran.

Vostè va estudiar Comunicació a la Universitat de Xavier. Va acabar-la?

Sí, no he exercit mai res relacionat amb els meus estudis però mai es pot dir mai. De moment em vull centrar en el bàsquet i a guanyar títols a Barcelona.

Es veu jugant molts anys al Barça i retirant-se aquí?

Queda lluny, però serà una gran notícia si això és així. Voldrà dir que estan contents amb mi, que hem guanyat títols i que sóc útil per a l’equip.

 

Tornar a dalt