FC Barcelona – Dominion Bilbao Basket: Test d’exigència

FC Barcelona – Dominion Bilbao Basket: Test d’exigència

Els blaugranes reben l’equip basc amb l’objectiu de sumar la quarta victòria consecutiva i continuar aspirant a la segona posició Els de Xavi Pascual ho han de guanyar tot i esperar una ensopegada de l’Unicaja

Partit complicat el que haurà de jugar aquest dissabte el FC Barcelona al Palau Blaugrana. Després de les darreres victòries contra el CAI Saragossa (67-103), el Río Natura Monbus Obradoiro (79-57) i el Movistar Estudiantes (76-57), els de Xavi Pascual han de continuar mantenint el mateix ritme si volen atrapar el segon classificat, l’Unicaja de Màlaga, actualment a dos triomfs dels blaugranes. Així doncs, si volen seguir aspirant a la segona posició de la classificació de la fase regular, aquest dissabte hauran de derrotar el Dominion Bilbao Basket de Sito Alonso (21.00 hores, Esport 3). Perquè els catalans ho han de guanyar tot, incloent-hi l’enfrontament directe contra l’Unicaja, i han d’esperar que l’equip del Martín Carpena perdi també un altre partit.  

Malgrat la dificultat, la plantilla blaugrana, completament disponible per a Xavi Pascual a excepció de Marcus Eriksson, s’ha mostrat confiada. Nachbar ja ha comentat que estan “concentrats en aquest repte”, i Marcelinho ha reconegut que estan “en una bona dinàmica”. El primer pas, doncs, passa per derrotar un rival que, a la primera volta, es va endur el triomf a Miribilla (73-67), però que al Palau Blaugrana només ha guanyat una vegada en les darreres quinze visites. Concretament, l’últim triomf bilbaí data de la temporada 2010/11 (78-83).

Todorovic, peça clau del Bilbao Basket

El Dominion Bilbao Basket és quart i ja està classificat per jugar els play-offs de la Lliga Endesa. Malgrat tot, contra el FC Barcelona lluitarà per no fallar. I és que, molt a prop, el València –a una victòria dels bilbaïns–, el Caja Laboral i el FIATC Joventut –a dos triomfs– esperen una relliscada dels de Sito Alonso, que hauran de jugar contra el Barça, el València i l’Unicaja en les darreres tres jornades. En aquest sentit, l’entrenador de l’equip basc ha assegurat que “ara l’objectiu és arribar al play-off de la millor manera possible”, i avisa els seus rivals que tenen “unes ganes tremendes de ser competitius”.

Tot i que durant aquesta setmana s’ha perdut algun entrenament, Marco Todorovic és un dels homes que cal seguir, amb una mitjana d’11,5 punts per partit. L’ala pivot montenegrí, de 23 anys i cedit pel Barça al Bilbao, ha tingut una gran progressió aquesta temporada i, a més, arriba al Palau com el segon jugador més valorat de l’ACB, amb 17,8 punts de mitjana. També és segon a la classificació de rebotejadors (7,28 per partit) i en el percentatge de tirs de dos (64,93% d’encert). Uns registres que el Barça haurà d’intentar neutralitzar per continuar lluitant per ser segon.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut