Precedents positius contra l'Unicaja a les semifinals de la Lliga Endesa

Els blaugranes sempre que han jugat contra els malaguenys a les semifinals han passat a la final de la Lliga ACB El balanç entre tots dos a les semifinals del play-off és d’11-1 a favor dels catalans i el balanç global en play-off és de 22-7

Un cop conegut el rival a les semifinals de la Lliga Endesa, que començaran aquest divendres al Palau, és temps de mirar enrere i veure els precedents i què ens diu la història. Catalans i andalusos s’han vist les cares en un total de 29 ocasions en partits de la post temporada i els números assenyalen un clar 22-7 a favor dels blaugranes, que a les fases finals són molt difícils de batre.

4 de 4 a semis

I és que el Barça i l’Unicaja s’han enfrontat en quatre ocasions a les semifinals de la Lliga Endesa i en totes elles sempre ha sortit vencedor el Barça. El primer cop va ser el curs 2000/01 en l’anomenada ‘Lliga de Gasol’ en què els d’Aíto van superar per un clar 3-0 els malaguenys, que no van poder aturar Gasol, Navarro, Jasikevicius, Dueñas i Karnisovas entre d’altres.  Aquella temporada el Barça va aconseguir la Lliga superant el Madrid a la final.

La següent ocasió va ser el curs 2003/04, que posteriorment també va acabar amb títol. En aquella ocasió els d’Svetislav Pesic van superar per un global de 3-0 amb Bodiroga, Fucka, Navarro i Ilievski de protagonistes. Ja en un passat més recent i amb Pascual a la banqueta, els catalans van vèncer per 2-1 l’Unicaja el curs 2008/09. Aquella temporada els play-offs de semifinals eren al millor de tres partits i en la final el Barça va superar el Laboral Kutxa.

Finalment, va ser el curs 2009/10 l’últim cop en què tots dos equips s’han vist les cares. El Barça va tornar a vèncer amb facilitat la sèrie, per 3-0, amb un equip que va ser campió d’Europa a París, però que no va poder guanyar la Lliga. L’única vegada, per cert, que després de superar l’Unicaja el Barça no ha estat campió. Navarro, Morris, Mickeal o Lorbek, entre d’altres, les estrelles d’aquella semifinal.

Enfrontaments directes

Aquesta temporada el Barça i l’Unicaja s’han vist les cares en tres ocasions. Dues a la Lliga Regular (114-110 a Barcelona i 61-74 a Màlaga) i una a la Copa del Rei (87-79), també a les semifinals. En totes elles els de Pascual han sortit victoriosos, però val a dir que aquest curs els de Joan Plaza han fet una temporada sensacional en competició domèstica i de ben segur que serà una eliminatòria en què el Barça haurà d’estar concentrat els 40 minuts si la vol superar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut