fcb.portal.reset.password

Fotomuntatge Justin Doellman amb Gianluca Basile / FOTO: FCB

Ha estat un dels estrangers que més empremta han deixat al Palau Blaugrana. Gianluca Basile va jugar sis temporades amb la samarreta blaugrana en les que va aconseguir dos títols de Lliga, tres Copes del Rei i una Eurolliga, el títol més preuat aconseguit a París després d’una final inoblidable davant l’Olympiacòs grec.

Des que va marxar, al juny  del 2011, cap altre jugador havia vestit la samarreta blaugrana. Ara, però, ja té hereu. Es tracta del nord-americà Justin Doellman, un jugador al que Basile li pot donar alguns consells: “El més important és ser tu mateix, però sense oblidar que ara formes part d’un Club gran com el Barça. Fins que no arribes a una institució esportiva tant gran com aquesta no te n’adones de la seva dimensió. Em fa il·lusió que algú altre pugui portar de nou el ‘5’.”

Ràpida adaptació

“No sé perquè va ser, potser pel caràcter nostre que és semblant al dels catalans, però ens vam adaptar molt ràpid a tot. A L’estil de vida i al joc de la Lliga ACB. No crec que en Justin tingui cap problema, perquè ha jugat en altres equips de la mateixa competició i sap com és de dura i exigent. Pel que fa al Club, encara que és molt diferent jugar per València que pel Barça es lluita gairebé pels mateixos objectius, perquè allà s’han fet també les coses molt bé en les darreres temporades i son un dels grans d’Espanya”, explica Gianluca Basile.

Els culé, un públic exigent i agraït

“Què puc dir de la gent del Palau i dels culers en general? M’ho van donar tot i tinc records inesborrables. Sempre els estaré molt agraït. Em van fer sentir molt còmode des del principi. També és cert que jo sempre ho vaig donar tot. Suava la samarreta! I això és bo de cara als aficionats. Al Palau hi ha gent molt entesa de bàsquet, però alhora molt exigent. Crec que en Justin tindrà la gran sort de viure un ambient únic quan el Palau estigui ple, i aquesta temporada l’equip té molt bona pinta. Tant de bo li vagi molt bé a ell i als companys”, conclou l’escorta italià.

Les primeres temporades, dures

Basile va arribar la temporada 2005/06 de la mà del seu compatriota Denis Marconato. El seu tècnic aleshores era Dusko Ivanovic, que tenia Xavi Pascual com a ajudant. El tècnic montenegrí era un home molt exigent i Basile recorda que aquelles primeres dues temporades i mitja van ser especialment dures: “No paràvem de suar! (riu). Cada entrenador té els seu mètodes, però el canvi que vam patir quan va arribar Pascual a primer entrenador va ser molt positiu. Amb el canvi de tècnic van arribar els títols més importants.”

Tornar a dalt