Així ha estat la trajectòria de Mario Hezonja al FC Barcelona

Així ha estat la trajectòria de Mario Hezonja al FC Barcelona

L’aler croat, escollit en 5a posició del Draft de l’NBA, ha signat la seva millor temporada des que va arribar al Barça a l’estiu del 2012

L’aler del FC Barcelona Mario Hezonja va ser escollit aquest dijous en el 5è lloc al Draft 2015 de l’NBA pels Orlando Magic. El croat, de 20 anys, ha vestit durant tres temporades la samarreta del Barça, on va arribar a l’estiu del 2012 procedent del KK Zagreb. Nascut a Dubrovnik el 25 de febrer del 1995, Hezonja va fer els seus primers passos a les files del KK Dubrovnik, però el 2010 va fer el salt al conjunt de la capital, on debutaria aquell mateix any com a professional amb el primer equip. Les seves actuacions van cridar l’atenció de diversos clubs europeus de primer nivell, d’entre els quals el Barça, que va aconseguir els seus serveis.

La primera de les tres temporades com a blaugrana va disputar-la amb el FC Barcelona B a la Lliga LEB, on va participar en 22 partits, amb unes estadístiques de 14,5 punts i 3,4 rebots per partit. Amb només 17 anys, Xavi Pascual va cridar-lo diverses vegades al primer equip, on va disputar tres enfrontaments de la Lliga Endesa i dos d’Eurolliga

Dues temporades al primer equip

En el seu segon any a Barcelona, ja en dinàmica del primer equip, va disputar un total de 14 enfrontaments d’Eurolliga i 20 de la Lliga Endesa. En la màxima competició estatal va jugar una mitjana de 12 minuts per partit, on va anotar 5 punts, 2 rebots i una assistència. Aquella temporada, a més, va tenir l’oportunitat de disputar 15 minuts de les semifinals de la Supercopa Endesa contra el Laboral Kutxa.

Finalment, aquest curs 2014/15 ha estat el que més minuts ha tingut Mario Hezonja. En competicions ACB ha jugat 41 partits de Lliga, 3 de Copa i un de Supercopa, mentre que ha acumulat un total de 22 partits d’Eurolliga. La seva mitjana en l’àmbit continental ha estat de 7,7 punts, mentre que a la Lliga Endesa n’ha anotat 5 per partit en 14 minuts de mitjana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut