València Basket - FC Barcelona: Huertas els porta a la final (75-77)

València Basket - FC Barcelona: Huertas els porta a la final (75-77)

El Barça jugarà la final de la Lliga contra el Reial Madrid després de guanyar en el cinquè partit al València Basket Marcelinho Huertas, amb 22 punts, ha estat el gran protagonista fent la cistella decisiva en l'últim segon del partit

El Barça de bàsquet s’ha classificat per a la final de la Lliga Endesa després de guanyar en l’últim partit de la sèrie i davant una Font de Sant Lluís plena a vessar, a un València Basket que ha lluitat fins als últims instants. Els de Xavi Pascual han capgirat un marcador en què han arribat a estar 11 punts per sota gràcies a un tercer quart extraordinari liderat per Marcelinho Huerta, Ante Tomic i Juan Carlos Navarro. Huertas, màxim anotador del partit amb 22 punts i que ha jugat tots els minuts, ha acabat decidint el partit amb una cistella pràcticament damunt la botzina.

Precisament Huertas ha estat el motor en atac del Barça de bàsquet en el primer quart. D’ell han estat els set primers punts d’un inici molt igualat en què cap dels dos conjunts ha aconseguit obrir una primera escletxa en el marcador. Mentre que en el conjunt blaugrana el base brasiler era el líder en anotació, per part del València Basket el gran perill ha estat Doellman. Amb set punts també en el primer quart, l’ala-pivot dels valencians s’ha convertit en el màxim anotador del seu equip. El València ha aconseguit en aquest període anar-se’n en el marcador de +4 en dues ocasions, però els de Xavi Pascual han sabut reaccionar. Una de les jugades del partit ha tingut lloc al final del primer temps quan Dorsey ha esmaixat una assistència de Huertas que ha servit per pujar el 20 a 18 a l’electrònic de la Fonteta.

Un triple de Sato, a l’inici del segon període, ha posat la màxima diferència fins aleshores en el marcador (23-18). Un llançament que ha contrarestat Papanikolau amb un tir de tres. Tomic s’ha anat refent després d’un començament erràtic i amb sis punts consecutius ha portat al Barça a no perdre de vista el València Basket (32-27).

Un dels duels individuals que s’ha dut a terme damunt la pista ha estat entre Papanikolau i Sato. Els àrbitres han volgut tallar-ho primer amb una antiesportiva per al jugador del València i minuts després amb una antiesportiva per al blaugrana que ha estat un punt d’inflexió en el partit. I és que el conjunt de Perasovic ha disposat de dos tirs lliures i dos més ja que el Barça estava en bonus. En un moment els valencians a través de Sato s’ha posat 41 a 30 i quan només faltaven poc més de minut i mig per arribar al descans. Moment crític per als de Xavi Pascual que han marxat a vestidors nou punts per sota (43-34).

Ressorgeixen al tercer quart

De la mà de Huertas, Tomic i Navarro els blaugranes han capgirat el marcador i han aconseguit tornar a posar-se per davant en el marcador. Ha anotat en aquest tercer quart 27 punts que ha servit perquè els de Xavi Pascual ressorgissin. I això ha estat gràcies a un parcial de 4 a 11 amb el capità que ha aparegut quan més se’l necessitava i amb Tomic i Huertas que han continuat a un nivell excel·lent. Al final d’aquest penúltim període el Barça ha aconseguit posar-se per davant en el marcador i l’ha acabat amb un 57-61.

I el desenllaç final ha estat a l’alçada del que ha estat aquesta eliminatòria de semifinals. Amb caràcter i una boníssima defensa els blaugranes s’han mantingut ferms i no han deixat que el València Basket, acompanyat per una afició que no ha parat d’animar, s’emportés el bitllet per a la final. A nou segons per al final i el marcador dibuixava un 75 a 75. És aleshores quan ha aparegut un Marcelinho incansable que ha resolt l’eliminatòria amb una cistella que condueix el Barça a la seva vuitena final consecutiva. Dijous a Madrid comença la final de la Lliga Endesa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut