Unicaja – FC Barcelona: Duel a la tercera plaça

Catalans i andalusos es troben empatats a la classificació amb 14 victòries després de 20 jornades Els dos equips ja s’han enfrontat dos cops aquesta temporada, un a la Lliga i un altre a l’Eurolliga, i el balanç és d’una victòria per a cada equip

El FC Barcelona visita aquest diumenge el Martín Carpena de Màlaga (12.30 hores / Esport3) en un duel directe per aconseguir la tercera plaça de la Lliga Endesa. Els dos equips, juntament amb l’Herbalife Gran Canària, estan empatats a 14 victòries després de 20 jornades. Els homes de Xavi Pascual buscaran el tercer triomf seguit a la Lliga regular i apropar-se una mica més al València Bàsquet.

Tercer enfrontament de la temporada

Barça i Unicaja ja s’han vist les cares dos cops aquesta temporada: una vegada a la Lliga i una altra al TOP 16 de l’Eurolliga. En el partit de la Lliga, disputat a la primera volta al Palau Blaugrana, l’Unicaja es va acabar imposant per 67-74 en un matx que es va decidir a cara o creu i que va servir perquè Lorbek jugués els seus primers minuts a la Lliga aquesta temporada.

A Europa les coses van anar d’una altra manera i els blaugranes van aconseguir el triomf per 83-79 després que vuit punts de Navarro a l’inici de l’últim quart deixessin el partit pràcticament sentenciat. Aquesta victòria va servir per confirmar el lideratge del grup E del Top-16.

Aquest serà el tercer duel entre els dos equips aquesta temporada, el primer en terres malaguenyes. No serà l’última vegada que els dos equips s’enfrontin, ja que el 21 de març es tornaran a trobar en partit d’Eurolliga.

Bon moment blaugrana

Després de l’agònic triomf de dijous a Istanbul i de seguir intractables a Europa, els blaugranes han viatjat a Màlaga amb l’obligació de canviar de xip i d’intentar encadenar un altre bon partit. A l’última jornada de Lliga els blaugranes van superar còmodament l’Iberostar Tenerife i buscaran la tercera victòria seguida a la Lliga Endesa.

“Serà un partit molt dur per a nosaltres, és un partit de nivell Eurolliga, però que es diputa a les 12.30 hores. Per tant, hem d’estar molt ben preparats mentalment i físicament”, ha valorat Mario Hezonja. En la mateixa línia ha anat el seu company Nachbar, que ha avisat: “L’Unicaja és un equip molt jove, amb molta energia i talent. Hem d’estar preparats per estar concentrats 40 minuts”.