Río Natura Monbus – FC Barcelona: No surten les coses a Galícia (77-60)

El Barça de bàsquet ha encadenat la segona derrota consecutiva a la Lliga després de caure en un mal partit amb un pobre segon temps Nachbar, amb 12 punts, ha estat el màxim anotador del conjunt blaugrana, mentre que Tomic ha capturat 12 rebots

El Barça de bàsquet ha caigut àmpliament (77-60) a la pista del Río Natura Monbus de Santiago de Compostel·la. El conjunt de Xavi Pascual no s’ha trobat còmode en cap moment del partit i, tot i arribar amb igualtat al descans (32-32), ha fet una mala segona meitat que li ha costat la segona derrota consecutiva a la competició domèstica. L’equip gallec, molt encertat en atac en el tram final, ha sumat el primer triomf com a local.

Inici des de la línia de tres

En els primers minuts de partit el Barça ha buscat l’anotació a base de triples. Nachbar i Huertas han encertat i han situat el conjunt blaugrana per davant. Els gallecs, per la seva banda, no han permès que el resultat registrés grans diferències i s’han mantingut a prop al marcador gràcies a les accions del pivot Muscala. Els tres punts d’avantatge a favor del Barça al final del primer quart han acabat sent l’únic parcial favorable als culers.

Amb l’entrada d’Hezonja i els punts de Papanikolaou des del perímetre s’ha vist el màxim avantatge de sis punts per als barcelonistes. A partir d’aquí ha arribat la reacció local i el Río Natura ha aconseguit igualar el marcador al final del segon quart. Els 13 punts que ha sumat el Barça en el segon període han permès que al descans l’electrònic reflectís un empat a 32.

Encert local i errors visitants

El conjunt de Xavi Pascual ha trigat tres minuts a anotar a l’inici del tercer quart. La ratxa s’ha tallat amb una bomba de Juan Carlos Navarro, però l’equip gallec s’ha mostrat infal·lible de cara a cistella i ha obert escletxa al marcador. Els punts del català Junyent i de Corbacho han donat un clar avantatge de 10 punts al Río Natura, que ha tingut al davant un Barça sense idees en atac i salvat per moments per accions individuals.

Tot i el desavantatge, s’esperava una reacció blaugrana que no ha arribat. El Barça ha trigat més de sis minuts a anotar en l’últim parcial, mentre que l’equip de Santiago de Compostel·la, amb un inspirat Delas en el tram final, ha signat uns bons percentatges de tir. L’entrada de Jacob Pullen ha donat una mica d’aire a l’atac blaugrana, però no ha estat suficient per apropar-se en el marcador.

L’equip de Xavi Pascual acumula la segona derrota consecutiva en competició domèstica i intentarà refer-se divendres, al Palau Blaugrana, davant el Fenerbahçe Ulker en partit d’Eurolliga.