Reial Madrid – FC Barcelona: De moment són millors (98-84)

Els blancs superen els blaugranes en un partit en què els de Pascual sempre han anat a remolc El bon partit de Navarro -17 punts i 20 de valoració- no és suficient per aturar el trident Rodríguez-Mirotic-Rudy

A hores d’ara el Reial Madrid és millor que el Barça. Com a mínim, l’estat de forma. Els homes de Xavi Pascual han caigut per 98-84 a la pista dels de Pablo Laso, que segueixen invictes aquesta temporada i han sumat la 25a victòria seguida de la temporada. Els catalans, amb un bon Navarro -17 punts-, no han pogut aturar la bona feina de Rudy Fernández al primer temps i de Nikola Mirotic i Sergio Rodríguez durant la segona part.

Al ritme de Rudy

El Madrid, a casa, sempre intenta córrer. Que el ritme sigui infernal per al rival. De primeres, els de Laso no ho han aconseguit (7-9) gràcies al bàsquet més controlat del Barça. Però ha estat un miratge, perquè un cop Rudy ha posat la directa el matx ha canviat. Un parcial de 10-2 ha desorganitzat el Barça i Fernández, amb 9 punts, ha situat el 17-11 en el marcador. Els catalans han aturat el cop gràcies a Lorbek i els primers deu minuts s’han tancat amb el 23-18.

A còpia de triple

Però encara hi havia més. Perquè Sergio Rodríguez, el base més en forma d’Europa, ha tornat a canviar el ritme del Clàssic. Primer Carroll ha anotat de tres i l’ha seguit un Felipe Reyes que, tot i que no és habitual que anoti de tres, ha convertit dos triples de forma consecutiva. En un tres i no res, el Barça s’ha vist 13 punts per sota (38-25) i Pascual s’ha vist obligat a demanar temps mort. Calia aturar la sagnia per seguir viu en el partit.

En certa manera, els blaugranes ho han aconseguit i han arribat al descans 12 punts per sota, 48-36. La diferència, important, havia de ser eixugada amb una millora defensiva i amb més encert en atac.

Dins del partit

A la represa, els blaugranes han sortit amb la lliçó apresa i s’han situat a cinc punts amb dos tirs lliures d’Álex Abrines (53-48). Però de nou Rudy, ajudat per Mirotic, ha elevat el Madrid a una altra dimensió amb un parcial de 18-5 que ha deixat tocat el Barça (71-53). Els de Pascual, que per damunt de tot són lluitadors, han seguit remant i amb dos triples de Papanikolaou han tornat a retallar (71-59). Finalment, el quart s’ha tancat amb 76-65 a favor dels blancs després d’un triple de Navarro.

S’acosten en el marcador

A l’últim quart, el Barça s’ha apropat en el marcador, a set punts (81-74), però el Madrid no s’ha posat nerviós. Ha seguit jugant de la mateixa manera i amb un triple de Mirotic i un contraatac de Llull ha tornat a situar una dotzena de punts de diferència (86-74). El matx, als últims minuts, ha continuat igual: amb el Barça a remolc i amb els de Laso jugant amb la renda. El 98-84 final deixa clar que, a dia d’avui, els blancs estan en millor moment que el Barça, però queda molta temporada.