Quatre temporades d’èxit amb Pete Mickeal

Quatre temporades d’èxit amb Pete Mickeal

L’aler americà ha aconseguit dues Lligues ACB, una Eurolliga, tres Copes i tres Supercopes ACB en les quatre temporades al FC Barcelona Ha jugat un total de 196 partits oficials amb la samarreta blaugrana i va ser l’MVP de l’última Copa del Rei

Pete Mickeal no tornarà a jugar al FC Barcelona. Els metges no han autoritzat la seva tornada a les pistes i d’aquesta manera es tanquen quatre anys d’èxits amb la samarreta blaugrana. Des de la seva arribada el 2009, Mickeal ha estat un dels jugadors americans que més rendiment ha donat al Barça. El seu caràcter, entrega, qualitat i determinació han estat clau en l’etapa daurada del bàsquet blaugrana, que liderat per Pascual ha guanyat la majoria dels títols en els últims anys. Dues Lligues ACB, una Eurolliga, tres Copes del Rei i tres Supercopes ACB avalen la trajectòria d’un Mickeal que mai podrà ser oblidat.

Arribar i moldre

En la seva primera temporada al FC Barcelona, Mickeal va guanyar l’Eurolliga. La màxima competició continental no se li va resistir a l’aler americà, que va ser un dels líders de l’equip de la segona Eurolliga de la història de la secció. París, la ciutat de la llum, va veure brillar un jugador cabdal en els títols posteriors de l’equip. En la seva primera temporada, el de Rock Island va aconseguir la Supercopa ACB, la Copa del Rei i l’Eurolliga.

La temporada 2010/11 va ser un malson. Primer, una condropatia a la ròtula del genoll esquerre el va deixar fora dels terrenys de joc durant mes de tres mesos i, posteriorment, se li va diagnosticar un tromboembolisme pulmonar que va acabar amb la seva temporada. Tot i així va poder disputar un total de 14 partits oficials i va sumar tres trofeus més: Supercopa, Copa i Lliga.

Decisiu a Madrid

La temporada 2011/12, i a ple rendiment, Mickeal va disputar un total de 67 partits. La lesió al genoll va quedar oblidada i la malaltia, també. En un any en què l’equip va anar de menys a més, l’americà va ajudar a aconseguir la Supercopa i la Lliga Endesa. En la final contra el Reial Madrid, però, una acció de Mickeal en el tercer partit va ser el punt d’inflexió per acabar guanyant el quart matx a domicili i sentenciar la Lliga al Palau Blaugrana. Sens dubte, el seu caràcter guanyador va ser clau per sumar una nova Lliga. La seva segona i la tercera de Xavi Pascual a la banqueta.

Colpejat de nou

Aquesta última temporada, Pete Mickeal va ser un dels líders de l’equip fins al mes de març. Aleshores, amb 48 partits a les seves esquenes, va tornar a patir un tromboembolisme pulmonar. Aquesta situació, gairebé inesperada per les possibilitats que es repetís la malaltia, va privar l’aler de tornar a les pistes. Abans, però, va tenir temps de demostrar la seva qualitat i talent a la Copa del Rei de Vitòria, en què va ser escollit com a MVP de la competició després de tres grans partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut