Primera oportunitat per al FC Barcelona de ser campió per 18a vegada

Primera oportunitat per al FC Barcelona de ser campió per 18a vegada

El Barça lidera la sèrie 1-2 i avui juga el quart al Palau Lorbek serà dubte fins a darrera hora El partit es torna a jugar en un horari poc habitual (19.15 hores)

El FC Barcelona té davant seu la primera de dues oportunitats per proclamar-se campió de la Lliga Endesa. Els de Xavi Pascual van superar el Reial Madrid en el tercer partit de la sèrie i ara tenen el primer ‘match-ball’ a les seves mans. En cas de triomf es proclamarien campions de l’ACB per 18a vegada a la seva història.

Com arriba el FC Barcelona

Mentalment fort i segur de les seves possibilitats. Així ho van manifestar aquest dimecres els tres jugadors que van comparèixer davant del mitjans informatius. L’equip sap que el matx d’aquest dijous poc tindrà a veure amb el de dimarts passat, però també té el convenciment que si fan les coses bé, la resta la posarà el Palau, el factor diferencial d’aquesta final respecte a Madrid, sens dubte.

Esportivament parlant, Erazem Lorbek és el principal dubte de Xavi Pascual. El pivot eslovè va patir un fort esquinç al turmell esquerre i no sabrà si formarà part dels 12 que jugaran aquest vespre o no fins a darrera hora. Per si de cas, Marko Todorovic està preparat per si ha d’entrar al ‘roster’. Pel que fa a la resta, tots bé. Amb un Navarro endollat, un Nachbar molt fi des del 6,75 i un Oleson que després de la sèrie contra València ha tornat a ser el que era, a l’equip barcelonista només li falta ser més consistent a la pintura per acabar d’apuntalar les seves opcions.

El rival

El Reial Madrid és un equip acostumat, com el Barça, a aixecar-se després de perdre. És per això que vendrà molt cara la seva pell. Els de Laso, que han decidit no entrenar-se aquest matí al Palau, hi deixaran la pell aquest dijous per tractar de tornar la sèrie a la seva pista. De moment, Sergi Llull i Bouroussis s’han erigit en els principals referents ofensius d’un equip que vol tornar a fer el seu joc, sempre que el Barça no estigui al nivell excels de dimarts passat.

Caldrà tenir una cura especial amb homes com Rudy, que arrossega problemes en un turmell, o Sergio Rodríguez, ja que se’ls nota cansats després d’una temporada llarguíssima i exigent. El premi de forçar un cinquè i jugar-se el títol davant la seva afició els motivarà segur en un partit que serà una autèntica batalla per decidir, o no, una Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut