fcb.portal.reset.password

Maciej Lampe, durant el Media Day. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Maciej Lampe (1985) va debutar a l’Eurolliga quan tan sols tenia 16 anys. Ho va fer amb el Madrid, l’equip amb el qual va començar a disputar partits com a professional. Onze anys després, i amb la samarreta del FC Barcelona, Lampe afronta la seva cinquena temporada a l’Eurolliga. “Sempre hi ha nervis abans del partit, és normal. Però la il·lusió ho compensa”, comenta el jugador polonès amb passaport suec.

Com afrontes el primer partit de l’Eurolliga 2013/14?
“Amb molta confiança i il·lusió. És un partit molt bonic contra el Partizan i tenim un grup fort. Hem d’estar molt concentrats perquè sempre és important començar guanyant”.

Què significa disputar aquesta competició amb la samarreta del FC Barcelona?
“Jugar al Barça és una cosa especial per a mi i per a la meva trajectòria esportiva. Vull tenir molt bones temporades a Barcelona i vull guanyar molts títols, és la meva prioritat. Tinc il·lusió i no puc esperar per debutar”.

S’ha fet un equip que aspira a tot. Ho veus així des de dins?
“No podem parlar de si podrem guanyar molts títols o no. Tenim molt bon equip, però és nou. Crec que és el millor equip en què he jugat en la meva carrera”.

Que al grup hi hagi equips potents com el CSKA, el Fenerbahçe i el Partizan és bo per al creixement de l’equip?
“És bo per a nosaltres que hi hagi molt bons equips en la primera fase. Ens ajudarà a adaptar-nos a competir contra els millors equips. El nostre grup ens pot ajudar en l’etapa de creixement que ara comencem”.

Què en penses del Fenerbahçe d’Obradovic?
“El Fenerbahçe és un equip molt bo, però molt nou. Tenen un gran entrenador aquesta temporada i és aviat per veure qui és més o menys favorit. Tenen un gran equip perquè Obradovic té molta experiència”.

Ets un dels jugadors polivalents de la plantilla. Com et sents jugant de ‘4’ i de ‘5’?
“Pascual em va dir que puc jugar en les dues posicions. Els entrenadors m’han ajudat molt i m’estic adaptant a jugar d’aler pivot i de pivot. M’estic adaptant molt bé a la posició, m’agrada molt jugar d’aler-pivot.

Has hagut de canviar alguna cosa?
Estic molt a gust amb el meu pes actual, amb com em moc sobre el camp i com jugo en la posició de ‘4’. Estic adaptant-m’hi molt bé, estic gaudint i el que he d’acabar d’aprendre millor són els sistemes”.

Sou 14 jugadors de primer nivell i dos hauran de descansar. Com s’accepta això?
“És cert que sempre hi haurà dos jugadors que es quedaran fora, però ara no penso en això. Només m’importa seguir creixent com a equip i, a més, sempre hi ha jugadors tocats, lesionats..., tenim sort de ser 14 grans jugadors i això no farà que el nivell baixi”.

Hi ha equip per fer gaudir el públic del Palau. Què els diries?
“Som un equip nou i segurament els nostres partits seran divertits. Veuran bàsquet de primer nivell. Jo els puc prometre que lluitaré a mort per aconseguir victòries per a l’equip. Que la gent s’animi, que serà un molt bon any”.

[[BOTOVERMELL::ENTRADES++FCB-PARTIZAN::https://entrades.fcbarcelona.cat/Ticketing/gestionURL?bean=estadoCompra&accion=iniciarCompra&aforo=&idCompeticion=1002&jornada=01&lang=ca::HOR::NF::TRACKING::::::]]

Tornar a dalt