L’Olympiacos, un clàssic al qual el Barça té la mida presa

L’Olympiacos, un clàssic al qual el Barça té la mida presa

El FC Barcelona s’enfronta divendres a l’Olympiacos, un rival el qual ha superat en 12 dels 17 partits disputats a l’Eurolliga El conjunt grec no ha guanyat cap dels sis duels disputats al Palau Blaugrana

El FC Barcelona rep aquest divendres (21.00 h, Esport3) l’Olympiacos en la desena jornada del Top 16. Els grecs són un rival històric a l’Eurolliga i un equip que ha estat capaç de guanyar les darreres dues edicions de l’Eurolliga. No obstant, el Barça té la mida presa a un rival que ha superat en 12 dels 17 partits en què s’han enfrontat. Sis d’aquestes victòries han arribat al Palau Blaugrana, on el conjunt d’Atenes no ha guanyat mai.

Els del Pireu no han sigut capaços de superar el Barça en els darrers tres partits d’Eurolliga en què s’han enfrontat. En el partit d’anada d’aquest Top 16, els de Xavi Pascual van guanyar a domicili (72-81), i també ho van fer la temporada passada (76-68 i 77-90).

També a la Final Four

Barça i Olympiacos també s’han vist les cares en la darrera fase de la màxima competició europea. Ho han fet en quatre ocasions i ambdós equips han sumat dues victòries. El 1997 els blaugranes van perdre la final de Roma (73-58), però van venjar-se'n el 2009 a Berlín en la lluita pel tercer lloc (79-95) i, sobretot, el 2010. A París van acabar aixecant el títol després de superar els grecs (86-68). El darrer duel a la Final Four contra l’Olympiacos és també l’últim que han guanyat els blanc-i-vermells al Barça, en un enfrontament disputat a Istanbul (68-64) el 2012.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut