L’Eurolliga 2014/15 pren forma

L’Eurolliga 2014/15 pren forma

Hi haurà, com a mínim, vuit equips nous a la pròxima edició de la millor competició continental de clubs El dijous 10 de juliol se celebrarà el sorteig per conèixer els grups, i ja se sap que la Final Four tindrà lloc a Madrid

L’Eurolliga 2014/15 ja coneix 23 dels 24 equips que hi prendran part la temporada vinent. El Barça, que compta amb la llicència A, també s’ha guanyat el dret de participar-hi després d’haver aconseguit guanyar el títol de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid. El dijous 10 de juliol, a Barcelona, se sortejaran els grups de la nova edició, que començarà el mes d’octubre.

Aquest nou curs l’Eurolliga comptarà amb nou equips que no van prendre-hi part la temporada anterior i que s’han guanyat el dret a la pista o que hi accedeixen amb una invitació: l’Alba de Berlín, el Cedevita de Zagreb, el Limoges francès, el Sassari de Sardenya, el Nizhny Novgorov rus, el Neptunas Klaipeda lituà, el Turow polonès, el València Basket i l’Estrella Roja de Belgrad. Cal recordar que, per motius financers, el Montepaschi Siena i la Cibona de Zagreb han renunciat a disputar la competició.

El format

Tal com va passar la temporada 2013/14, el format de l’Eurolliga serà el mateix. L’equip que arribi a la Final Four i que disputi tots els partits possibles de play-off jugarà un total de 31 partits. La primera fase constarà de deu partits –quatre grups de sis equips–, mentre que passaran al Top 16 els quatre millors equips de la Lliga Regular.

En aquest Top 16, que constarà de 14 partits, passaran a quarts de final els quatre primers de grup. Als quarts de final, al millor de cinc partits, aconseguirà un bitllet per a la Final Four, que se celebrarà a Madrid, qui guanyi tres partits.

Els aspirants

L’última plaça per ser el 24è equip de l’Eurolliga 2014/15 se la disputaran, en una fase prèvia, vuit equips: l’Asvel de Lió, el Nymburk txec, l’Hapoel de Jerusalem, el Levski Sofia búlgar, el Zielona Gora polonès, l’Estrasburg francès, l’Ostende belga i l’Unics Kazan rus.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut