fcb.portal.reset.password

Navarro, defensat per Rafa Martínez. FOTO: ACBPHOTO

Que el Barça és molt a prop de disputar la seva 8a final de la Lliga Endesa de forma consecutiva és un fet. Però fins que no està al sac i ben lligat, no es pot dir que és blat. “Serà fàcil gestionar el 0-2 perquè els tenim tant respecte i admiració que serà fàcil sortir a jugar a totes”, va comentar Pascual a la roda de premsa posterior al partit. Així doncs, la història està a favor del Barça i caldrà treballar per sentenciar l’eliminatòria al Palau.

Com abans, millor

Hi ha dos precedents que situen un 0-2 a les seves sèries. El primer a aconseguir-ho va ser el Manresa, l’any en el qual va ser campió de Lliga, el 1998, contra el Reial Madrid. Els del Bages van vèncer els dos partits a Madrid i, en el quart partit, van sentenciar amb l’1-3 definitiu. L’altre equip que ho va aconseguir el 1999 va ser el Sevilla, també contra el Madrid, i amb idèntic resultat final: 1-3. Així doncs, caldrà estar molt concentrat en el tercer partit.

D’altra banda, capgirant l’estadística, gran part dels equips que s’han posat 2-0 a favor seu han sentenciat la sèrie en el tercer partit. D’un total de 29 ocasions, el 3-0 s’ha vist 16 cops (55,2%), el 3-1 en nou ocasions (31%), i el 3-2 quatre vegades (13,7%).

L’únic cop que s’ha aconseguit remuntar un 0-2 en contra va ser en una sèrie de quarts de final, no a les semifinals. L’equip que va aconseguir aquesta fita va ser l’Unicaja l’any 2005 després de superar el Lucentum Alacant per 3-2, quan va perdre els dos primers enfrontaments amb els alacantins.

Sempre passen

Una dada que és espectacular i que fa entendre la dimensió del Barça és que en les 41 eliminatòries de play-off que ha començat guanyant, sempre ha passat ronda o ha guanyat la Lliga. Per tant, cal continuar amb la bona feina començada a València i rematar al Palau, davant de l’afició.

Tornar a dalt