fcb.portal.reset.password

Navarro, en la seva segona Final Four, la primera que va guanyar. FOTO: Arxiu FCB

Han passat 14 anys des que va disputar la seva primera Final Four. Va ser a Salònica, l’any 2000, i amb només 19 anys. Des d’aleshores i fins al dia d’avui Navarro s’ha convertit en un mite del bàsquet blaugrana i també un referent del bàsquet europeu i mundial. El màxim anotador de la història de l’Eurolliga disputarà del 16 al 18 de maig a Milà una nova edició de la Final Four, la seva vuitena. El mite segueix sumant.

Dècada i mitja al màxim nivell

Si el Barça és l’equip més regular dels últims 26 anys a Europa –és l’equip que més cops ha arribat a la Final Four amb 14-, Navarro porta 16 anys al màxim nivell. Si bé és cert que va debutar a Europa disputant l’antiga Copa d’Europa amb tan sols 17 anys i en un partit al Palau contra l’Alba de Berlín (77-78, 15/1/1998), Navarro és el jugador amb més partits disputats a l’Eurolliga (258) i qui més punts ha anotat (3.473)

Així doncs, la primera Final Four de Navarro va ser a Salònica (2000). Després, en la seva segona participació, va guanyar el títol per primer cop a Barcelona (2003) trencant així un malefici de tota una vida i complint el somni d’una generació de barcelonistes que va veure perdre moltes finals abans de guanyar-ne una. A Praga, el 2006, va disputar la tercera i en aquests últims anys han arribat la resta d’una forma molt seguida: 2009 a Berlín, 2010 a París amb el títol i sent escollit l’MVP, 2012 a Istanbul, 2013 a Londres i 2014 a Milà.

Entre els escollits

Només hi ha un jugador a la història que hagi disputat més Final Four. El format, establert des del 1988, té en Theo Papaloukas el jugador que més n’ha disputat amb un total de 9 entre la seva etapa al CSKA i l’Olympiacos. El segueixen Fragiskos Alvertis (Panathinaikos), Derrick Sharp (Maccabi) i JR Holden (CSKA Moscou), que en van disputar un total de 8 durant la seva trajectòria esportiva i totes amb el mateix equip.

Navarro, que encara té corda per a estona, de ben segur que lluitarà per sumar aquest mes de maig la seva 3a Eurolliga i, en els pròxims anys, seguir disputant Final Four per engrandir una mica més la seva llegenda.

Tornar a dalt