fcb.portal.reset.password
Lakovic en un partit de l'any 2011

Jaka Lakovic va jugar cinc temporades al Barça / FOTO: ARXIU FCB

Jaka Lakovic, jugador del Barça del 2006 al 2011, és un d’aquells professionals que sempre estaran en el record de l’aficionat blaugrana. L’eslovè, que en l’últim any i mig ha jugat a les files de l’Air Avellino, de la Lliga Italiana, i en el qual ha tingut un paper protagonista als seus 35 anys, explica com segueix el Barça des de la distància, quines són les claus per vèncer a la final contra el Madrid i també envia un missatge a l’afició blaugrana.

Després del triomf en el primer partit de la final contra el Madrid, Lakovic recorda que encara no està tot fet, però sí que “guanyar el primer partit és molt important, és un pas que pot ser decisiu. Ara el Barça recupera el factor pista i s’ha de decidir al Palau”, diu l’eslovè, que va guanyar dues Lligues ACB amb el Barça i també l’Eurolliga de París el 2010.

Cor, energia i intensitat

És difícil, en una final, que tots dos equips puguin desplegar el seu millor joc. A la final de la Copa del Rei, en què el Madrid va vèncer en l’últim segon, és el millor exemple. “Aquests partits, a banda del punt tàctic i de cap, es decideixen pel cor, la intensitat i l’energia. En els clàssics hi ha molt sentiment i tots dos equips es coneixen molt i és difícil sorprendre. El Barça ha jugat vuit finals seguides i estarà a l’altura”, comenta Lakovic, que passarà uns dies a Catalunya a finals de mes.

L’afició, sempre al cor

Trobo a faltar l’afició i sentir aquests colors; els vull agrair tot l’afecte que em van donar”, revela Lakovic, que sempre explica que els de Barcelona van ser un dels millors anys de la seva trajectòria esportiva. “Sempre segueixo el Barça, és el meu equip, ho sento així”, afegeix el que va ser ’10’ blaugrana durant sis anys i que va arribar el 2006 sota les ordres de Dusko Ivanovic.

Itàlia, casa seva

Aquest curs 2013/14, així com la meitat de la temporada 2012/13, Lakovic ha jugat a la Lliga italiana. A l’Avellino. El base, que ha estat una peça clau de l’equip, ha pogut complir l’objectiu inicial, que era mantenir la categoria, però s’ha mostrat “decebut” per no poder acabar més amunt en la classificació final.

Lakovic, doncs, és un blaugrana més des de la distància i mai té un ‘no’ per resposta quan es tracta de parlar del Barça i d’una de les seves ciutats preferides, Barcelona.

Tornar a dalt